Blåbärspannacotta

Hej på er! Det var ett tag sedan jag stod i köket och skapade något nytt men i veckan hade jag några grannar över på middag och då testade jag att göra blåbärspannacotta till efterrätt. Det blev så otroligt gott och kändes riktigt fräscht, verkligen en efterrätt jag kommer att göra flera gånger. Servera gärna med en bit kladdkaka och du har skapat en efterrrätt som kommer uppskattas av alla.
 
 
Du behöver:
( 6 portoner)
 
* 5 gelatinblad
* 4 dl blåbär
* 4 dl vispgrädde
* 6 msk strösocker
* 4 dl matyoghurt
 
Garnering:
 
* Blåbär
* Mynta
* Gräddkolakulor
 
Gör så här:
 
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
 
2. Koka upp blåbär och grädde. Mixa med stavmixer. Rör ner socker och gelatinblad i den varma purén.
 
3. Vispa ner yoghurten. Häll smeten i portionsglas och ställ i kylskåp tills pannacottan stelnar, ca 3 timmar.
 
4. Garnera med tillbehören.