Pulled pork

För ett tag sedan gav jag mig på att laga pulled pork för första gången. Jag har inte riktigt orkat ta mig tid för det då det ska vara i ugnen nästan en hel dag ( minst 8 timmar ) men är glad att jag gjort det nu då det var så otroligt gott ! Och en väldigt enkel rätt att tillaga. Vi valde att äta potatisgratäng till men man kan välja precis vad man vill. Vet att många gillar att servera det i hamburgerbröd / pitabröd och det ska vi definitivt testa nästa gång.
 
 
 
Du behöver:
 
* 1 kilo fläskkarré i bit
* 1 burk krossade tomater
* 2 st gula lökar
* 1,5 -2 dl barbecuesås 
 
Gör så här:
 
1. Använd en gryta som går att ha i ugnen. Sätt ugnen på 125 grader.
 
2. Häll i krossade tomater i grytan, placera fläskkarrén ovanpå. Skär löken i större bitar, placera löken ovanpå köttet. Häll barbecuesåsen ovanpå löken.
 
3. Lägg på locket på grytan och ställ in i ugnen. Ös skyn över köttet ca en gång i timme. Låt grytan stå i ugnen i minst 8 timmar.
 
4. Efter du tagit ut köttet från ugnen sliter du sönder köttet med två gafflar. Blanda med skyn.
 
 
 
 

Nutellaglass

Jag älskar olika smaker på glass och denna nutellaglass blev verkligen lyckad. En perfekt blandning av nutella och vanilj. Jag valde att bara vända ner nutellan för att få härliga längder i glassen av nutellakrämen. Mitt tips till alla er som älskar glass lika mycket som mig är att testa detta direkt ! :)
 
 
 
 
 
 
Du behöver:
 
* 3 dl vispgrädde
* 1 msk vaniljsocker
* 1 tsk vaniljextrakt
* 100 g nutella
* 3 st äggulor
 
 
Gör så här:
 
1. Vispa grädden så det blir toppar i grädden. Tillsätt vaniljsocker och vaniljextrakt och rör om.
 
2. Häll i nutellan i en skål  och vispar ner äggulorna en i taget.
 
3. Vänd ner nutellablandningen i grädden. Frys in glassen över natten.
 
 
 
 
 
 
 

Limesockerkaka

När jag öppnade kylskåpet och såg att jag hade en lime kvar så kom jag på idéen att göra en limesockerkaka, var sugen på något sött och syrligt ! Kan bara säga att det blev mycket gott, verkligen helt perfekt att få det syrliga i en god sockerkaka. Då jag även hade lite kristyr hemma som håller på att gå ut i datum ringlade jag det över kakan. 
 
 
 
 
 
 
Givetvis ska jag dela med mig av mitt recept !
 
 
Du behöver:
 
* 2 ägg
* 2 dl socker
* 3 dl vetemjöl
* 1 1/2 tsk bakpulver
* 1 tsk tsk vaniljsocker
* 50 g smör
* 1 dl mjölk
* 1 lime både rivet skal och saften från en halv lime
 
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
 
2. Smält smöret och tillsätt mjölken, så att det blir ljummet. Häll i mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten. Riv ner limeska i smeten rör om lätt. Häll i smeten i formen.
 
3. Grädda kakan i 175 graders ugn i 30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan torr är kakan klar. Ta ut kakan ur formen och pressa lime ovanpå och låt svalna. Dekorera sedan med kristyr.
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg