Müslikakor

Att äta ett nybakat bröd tilll frukost är nog det bästa som finns, ger lite mer lyx till vardagen. Så i helgen ställde jag mig och bakade müslikakor.
Till 4 kakor:
25 g jäst
6 dl vatten
1 msk salt
1 msk honung
5 dl müsli
12 dl vetemjöl
Gör så här :
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt , 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt, honung, müsli och nästa allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidigt ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela i fyra bitar. Forma varje bit till en rund, platt kaka. Ta ut ett hål i mitten med ett mått eller ett litet glas. Nagga kakorna och låt jäsa ytterligare ca 20 minuter utan bakduk.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Pudra lite mjöl på kakorna.
4. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.
Sedan är det bara at avnjuta, med lite marmelad och ost !
img_0320_53391cbe2a6b221abd30ebf4

Müslikakor

Att äta ett nybakat bröd tilll frukost är nog det bästa som finns, ger lite mer lyx till vardagen. Så i helgen ställde jag mig och bakade müslikakor.
 
Till 4 kakor:
 
25 g jäst
6 dl vatten
1 msk salt
1 msk honung
5 dl müsli
12 dl vetemjöl
 
Gör så här :
 
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt , 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt, honung, müsli och nästa allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidigt ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
 
2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela i fyra bitar. Forma varje bit till en rund, platt kaka. Ta ut ett hål i mitten med ett mått eller ett litet glas. Nagga kakorna och låt jäsa ytterligare ca 20 minuter utan bakduk.
 
3. Sätt ugnen på 250 grader. Pudra lite mjöl på kakorna.
 
4. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.
 
Sedan är det bara at avnjuta, med lite marmelad och ost !
 
 
 

När man inte orkar baka

Ibland har man kanske inte tid eller ork för att ställa sig att baka då funkar det att bjuda på köpekakor, givetvis är det alltid roligare att bjuda på hembakat men dessa kakorna från Maryland var faktiskt supergoda , sådär lagom spröda och perfekt med chokladkrämen inuti.
Visa fler inlägg