Färgglad sallad

Hej på er !
 
Jag vill börja med att be om ursäkt för den långa bloggpausen, tiden räcker helt enkelt inte till. Men nu fick jag lite tid över och då vill jag dela med mig av min otroligt goda färgglada sallad. Den här salladen är både nyttig och tidssparande så det kan ju inte bli bättre. Folk säger ju alltid att nyttig mat tar sådan lång tid att laga men då ska ni testa den här salladen så kommer ni inse hur lätt det är att äta både gott och nyttigt. :)
 
 
Du behöver:
(1 portion)
 
* 200 g grönkål
* 100 g romansallad
* 3 st cocktailtomater
* En halv avocado
* Ett halv äpple
* En halv apelsin
* 100 g blåbär
* 1 ägg
 
Gör så här:
 
Koka upp ägget och låt det svalna av. Skölj salladen och blanda ihop med grönkålen. Skiva övriga grönsaker (inte tomaterna) och frukt (inte blåbären). Lägg upp på tallriken som du vill ha det och avsluta med att placera ägget över salladen.
 
Så otroligt enkelt och så otroligt fräscht och gott.
 
 
 
 

Kladdkaka med salta kex

Hej på er! Hoppas att ni haft en underbar påsk och fått fira den med era nära och kära. Skönt att solen kom till Halmstad med så att man i alla fall fått njuta av en dag med sol. :)
 
Idag är kanske sista dagen man har lite folk över på påskfirande och då passar det perfekt att slänga ihop den här superenkla och supergoda kladdkakan. För vi vet ju alla att choklad och salt passar perfekt ihop och med en chokladtryffel uppepå kan det ju inte annat än bli en fullträff!
 
 
Kladdkakan:
 
Du behöver: 
 
* 100 g smält smör 
* 2 ägg 
* 3 dl socker
* 2,5 tsk vaniljsocker
* 4 msk kakao 
* 0,5 tsk salt
* 1,5 dl mjöl 
* Kokos till formen
* Ca 12 stycken tuc kex
* 100 g choklad (55%) + 3 msk kallpressad kokosolja
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna. 
 
2. Smöra en rund form (20X20) och strö kokos i formen. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda ner resten av  de torra ingredienserna. Avsluta med att röra ner det smälta smöret. 
 
4. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter.  Ta ut kakan och tryck ner tuc kex. Låt kakan svalna.
 
5. Smält chokladen och kokosoljan över vattenbad. Ringla chokladen över kakan. Ställ in i kylskåpet och låt chokladen stelna innan kakan serveras.
 
Servera gärna med en lättvispad grädde. Mums mums och mums!
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg