Mandelkladdkaka

God morgon på er den här lördagsmorgonen! Hoppas helgen har startat bra för er?
 
Här i Halmstad är det sol och jag sitter just nu och väntar på att pannkakorna ska bli klara. Jag äter ju ganska så strikt på vardagarna så på helgen är det fritt fram med vad som stoppas i munnen.
 
Med det sagt så vill jag ju givetvis bjuda er på en helt magisk kladdkaka nu när det äntligen är helg och ni kanske fikar lite extra. Den här kladdkakan är fylld med kolasås och choklad med mandelbiskvier i, ni vet sådana där minibiskvier som är såååå goda att bara äta direkt ur påsen?
 
Men tillbaka till min magiska kladdkaka som är perfekt att bjuda på till folk som vill ha extra allt, för det har verkligen den här kladdkakan! 
 
(null)
 
Kladdkakan:
 
Du behöver: 
 
* 100 g smält smör 
* 2 ägg 
* 3 dl socker
* 2,5 tsk vaniljsocker
* 4 msk kakao 
* 0,5 tsk salt
* 1,5 dl mjöl 
* Ströbröd till formen
* Karamelliserad mjölk
* 150 g mandelbiskvier (mini)
* 200 g choklad (55%)
 
Gör så här:
 
 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna. 
 
2. Smöra en rund form (20X20) och strö ströbrödi formen, viktigt att ströbrödet kommer upp på kanterna med
 
3. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda ner resten av ingredienserna. Avsluta med att röra ner det smälta smöret. 
 
4. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
 
5. Häll ut den karamelliserade mjölken över kakan och bred ut det så att kolasåsen är jämt fördelat över hela kakan. Ställ in i kylskåpet och låt den svalna.
 
6. Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. När chokladen är smält häller du i mandelbiskvierna och rör om. Fyll på chokladblandningen över kakan och låt den stå i kylskåpet minst 4 timmar.
 
Tänk på att ta ut kladdkakan ett tag innan den ska serveras så att chokladen inte blir för hård att skära igenom.
 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 

Sheet mask

Alltså jag må vara sent på det här med Sheet mask men guuud vad det är den perfekta ansiktsmasken!! Jag är ju tokig i hudvård och älskar allt som ger mig fukt nu när min hud har blivit så otroligt torr. För ett år sedan hade jag extremt fett hy och då  ville jag inte gå i närheten av kletiga ansiktsmasker men nu är jag så lycklig över att jag funnit Sheet mask som gör min hy lite mindre torr..

Maskerna nedan är köpta på eleven och jag älskar dem, bra pris och gör underverk för huden.

(null)

(null)


Semlemums

Så var söndagseftermiddag här och jag har tillbringat mestadels dagen i köket och gjort det här magiskt goda semlemumsen, alltså det här kan vara det godast jag ätit och då gillar jag inte ens semlor eller mandelmassa så värst mycket. Men det här gick verkligen ner, helt perfekt saftiga och en mandelfyllning med kardemummasmak blev inte helt fel.
 
Så om ni inte redan vet vad ni ska baka till tisdag är det kanske de här semlemumsen ni ska testa?!
 
 

Du behöver:
(Ca 30 st)

* 200 g smör
* 2 tsk kardemummakärnor (mortlade)
* 1 tsk malen kardemumma
* 4 ägg
* 4 dl strösocker
* 5 dl vetemjöl
* 1 msk vaniljsocker
* 2.5 tsk bakpulver
* 1,5  dl mjölk
* 0,5 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Sätt ugnen 175 grader och klä en ugnsform med bakplåtspapper.

2. Smält smöret. Mortla kardemummakärnorna och blanda det med 1 tsk malen kardemumma och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker på hög hastighet med elvisp tills det blivit ljust och fluffigt.

3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten.
Vänd försiktigt till en klumpfri smet.

4. Blanda mjölken och vispgrädden i en burk och häll i det och det smälta smöret i äggblandningen. Vänd om försiktigt så att det inte kommer luft i smeten.

5.Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Tag ut och låt svalna.

Mandelfyllning:

Du behöver:

* 500 g mandelmassa
* 50 g hackade mandelspån
* 1 msk malen kardemumma
* 2,5 msk vaniljsocker
* 1,5 dl florsocker
* 1,5 dl vispgrädde
* 50 g hackade mandelspån till garnering

Gör så här:  

1. Riv mandelmassan och hacka mandelspånen. Blanda alla ingredineser förutom vispgrädden och de extra mandelspånen som ska vara till garneringen.

2. Värm upp grädden på spisen en aning och blanda i lite åt gången i de övriga ingredienserna, rör runt till en slät smet.

3. Bred ut mandelfyllningen på den avsvalnade kakan och häll över de hackade mandelspånen och tryck lätt ner dem i mandelfyllningen.

4. Ställ in kakan i kylskåpet så att den svalnar.

Garnering:

Du behöver:

* 7 dl vispgrädde

Gör så här: 

Vispa grädden och ordentligt. Ta ut kakan och skär ut fyrkantiga rutor, ca 30 stycken. Spritsa ut grädden i mitten av varje kakbit. Ställ in i kylskåpet.

 
 
 
 
 
 
 

 

Visa fler inlägg