Så enkelt

Hej på er den här soliga lördagen! Hoppas ni har det lika soligt som vi i Halmstad.

Idag gör vi i princip ingenting, varit på familjebalett, men nu myser vi bara hemma. Gjort så mycket de senaste veckorna så är i stort behov av att vila lite. Mysigt det med, när helgen inte är fullbokad.

Men nu över till något helt annat, hittade den här fina inredningsdetaljen när vi var på Ge-Kås för några veckor sedan. Älskar att det är som en vit tavla. Och den är perfekt att använda när jag ska fota mina bakverk. Älskar inredning som är funktionell. :)

(null)

Mandelkladdkaka

God morgon på er den här lördagsmorgonen! Hoppas helgen har startat bra för er?
 
Här i Halmstad är det sol och jag sitter just nu och väntar på att pannkakorna ska bli klara. Jag äter ju ganska så strikt på vardagarna så på helgen är det fritt fram med vad som stoppas i munnen.
 
Med det sagt så vill jag ju givetvis bjuda er på en helt magisk kladdkaka nu när det äntligen är helg och ni kanske fikar lite extra. Den här kladdkakan är fylld med kolasås och choklad med mandelbiskvier i, ni vet sådana där minibiskvier som är såååå goda att bara äta direkt ur påsen?
 
Men tillbaka till min magiska kladdkaka som är perfekt att bjuda på till folk som vill ha extra allt, för det har verkligen den här kladdkakan! 
 
(null)
 
Kladdkakan:
 
Du behöver: 
 
* 100 g smält smör 
* 2 ägg 
* 3 dl socker
* 2,5 tsk vaniljsocker
* 4 msk kakao 
* 0,5 tsk salt
* 1,5 dl mjöl 
* Ströbröd till formen
* Karamelliserad mjölk
* 150 g mandelbiskvier (mini)
* 200 g choklad (55%)
 
Gör så här:
 
 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna. 
 
2. Smöra en rund form (20X20) och strö ströbrödi formen, viktigt att ströbrödet kommer upp på kanterna med
 
3. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda ner resten av ingredienserna. Avsluta med att röra ner det smälta smöret. 
 
4. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
 
5. Häll ut den karamelliserade mjölken över kakan och bred ut det så att kolasåsen är jämt fördelat över hela kakan. Ställ in i kylskåpet och låt den svalna.
 
6. Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. När chokladen är smält häller du i mandelbiskvierna och rör om. Fyll på chokladblandningen över kakan och låt den stå i kylskåpet minst 4 timmar.
 
Tänk på att ta ut kladdkakan ett tag innan den ska serveras så att chokladen inte blir för hård att skära igenom.
 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 

Sheet mask

Alltså jag må vara sent på det här med Sheet mask men guuud vad det är den perfekta ansiktsmasken!! Jag är ju tokig i hudvård och älskar allt som ger mig fukt nu när min hud har blivit så otroligt torr. För ett år sedan hade jag extremt fett hy och då  ville jag inte gå i närheten av kletiga ansiktsmasker men nu är jag så lycklig över att jag funnit Sheet mask som gör min hy lite mindre torr..

Maskerna nedan är köpta på eleven och jag älskar dem, bra pris och gör underverk för huden.

(null)

(null)


Visa fler inlägg