Plättar

God morgon på er mina fina fina läsare!
 
Idag tänkte jag dela med mig av den bästa frukosten som finns. Plättar med extra allt, det ska vara fruktsallad, nutella, uppvärmda hallon, jordgubbssylt och grädde. Det är ju så gott att man blir helt tokig! Jag är egentligen ingen frukostmänniska, helst så skippar jag frukosten helt om det inte är brunch då och den intas runt 11-tiden, men plättar och pannkakor det slinker alltid ner.
 
IMG_0342
 
 
Du behöver: ( 4 portioner)
 
*2 ägg
*6 dl mjölk
*2 1/2 dl vetemjöl
*1/2 tsk salt
*0,5 tsk vaniljpulver
* 1 msk smör eller margarin
 
Gör så här:
 
1.Vispa äggen i en skål tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klumpfri smet. Vispa ner resten av mjölken, vaniljpulvret och saltet.
 
2.Smält matfettet och blanda ner det i smeten. Låt smeten stå till sig ca 20 minuter.
 
3.Hetta upp en plättlagg på full värme och bred på lite smör, sänk sedan värmen till medelvärme och häll tunna lager av smeten i plättlaggen. Tänk på att vispa upp smeten under varje gång så inte mjölet hamnar i botten.
 
4.När ytan stelnat och undersidan fått fin färg är det dags att vända plättarna. Serveras med vilka tillbehör du vill, själv har jag fruktsallad, nutella, grädde, jordgubbssylt och uppvärmda hallon, verkligen en riktigt pangfrukost.
 
IMG_0345 IMG_0346

Påsktårta

Glad påsk på er !
 
Idag ska jag bjuda er på en riktigt påskig tårta. Inspirationen kommer från Fridas bakblogg men gjorde tårtan helt i min smak. Valde att göra ett mittenparti med nougatfluff och oj så gott det blev. Det här är verkligen en påsktårta som går hem under påskfirandet. Tänk er en monsterstor chokladboll med nougatfluff och massa godis, alltså verkligen sååå gott och mäktigt. ;)
 
IMG_0299 IMG_0327
 
Du behöver:
Chokadbollssmeten:
 
* 500 gram smör
* 18 dl havregryn
* 2 dl kallt kaffe
* 5 msk vaniljsocker
* 6 dl strösocker
* 10,5 msk kakao
 
Gör så här:
 
1. Dela smöret och häll i sockret i en skål. Använd elvispen och vänd ner havregryn, vaniljsocker, kakao och till sist kaffet.
 
2. Vispa allt tills det har blandats ordentligt.
 
Nougatfluff:
 
*1 burk marshmallows fluff
*200 g nougat
 
Gör så här:
 
1.Smält nougaten över vattenbad, blanda ihop med marshmallowfluffen.
2.Micra i några sekunder så att fluffen blir mjuk.
 
Dekoration:
 
*Ca 150 g kokos
*Gul geléfärg
*Färgat strössel
*En chokladpåskhare
*Massa påskägg och påskhönor + lite Nutella att fästa godiset med
 
Ihopsättning av tårtan:
 
1.Använd en springform ca 20 cm i diametern, men använd inte bottnen. Börja med att trycka i chokladbollssmeten i ca halva formen. Tryck ner den ordentligt så att smeten blir fast.
 
2.Fyll sedan på med nougatfluffen och gör ett hål i mitten. Lägg sedan på det andra av chokladbollsmeten, var noga med att fylla på med smeten ända upp till kanten på formen och fyll inte i hålet. Tryck till ordentligt så allt är fast.
 
3.Färga där efter kokosen och blanda runt så all kokos blir gul. Blanda i strössel och rör runt. Ta bort springformen från tårtan och fina till tårtkanterna. Täck hela tårtan med kokos och strössel och dekorera kanterna med kokos och strössel. Strö över lite strössel högst uppe på toppen.
 
4.Därefter trycker du ner chokladkaninen i hålet och fyller på med ägg, sen kan du dekorera hur du vill. men för att allt ska sitta är det bra att dutta på lite Nutella under godiset och sätta fast.
 
5.Ställ in i kylskåpet och låt tårtan stelna innan servering.
 
IMG_0305 IMG_0308 IMG_0319 IMG_0300 IMG_0328   IMG_0297 IMG_0333 IMG_0331  

När rätt hjälp behövs

Hej på er! Så var en ny vecka igång och den här veckan är det fullt upp innan det är dags för att fira lite påsk och njuta av några dagars ledighet. Inte ofta man får ledig nuförtiden men vad gör det jag älskat att arbeta och stå i, vila det kan man göra senare i livet. Och på tal om att arbeta, jag har ju alltid haft en dröm av att någon dag starta upp ett företag och när jag fick höra om AA-VIDEO som jag även skriver den här texten tillsammans med blev jag glad över att det finns sådana här företag som hjälper oss som inte är så tekniskt lagda att kunna få sin dröm att gå i uppfyllelse. I dagens samhälle måste man se till att ha toppkvalité då det kommer till det tekniska om man ska klara sig inom företagsvärlden. Skulle jag öppna en restaurang/café som jag drömmer om är det viktigt att ha rätt övervakningssystem så att en trygghet infinner sig. Genom samråd med proffsen på AA-VIDEO tas den bästa helhetslösningen fram för att möta de behov som finns i dagens samhälle. Om jag kommer med en idé till dem så jobbar de fram den bästa lösningen för företaget, vilket jag tycker är en perfekt service. Att få alltifrån konsultation, installation till service och support är något jag vet att jag skulle efterfråga om jag blev egen företagare, för jag anser att man lär sig av proffsen. Så jag vet verkligen vilka jag skulle vända mig till om jag behövde hjälp med det tekniska och hoppas att du vet det med ! :) kunder (Bild lånad från aa-video.se)    
0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: aa-video, installation, proffs, service, starta företag, teknik, övervakningskamera
Visa fler inlägg