Du vackra höst

IMG_0055
 
Även om hösten är en extremt stressig period för mig så finns det ju inget mer underbart än att ta en paus från sitt stressiga liv och bege sig ut på en promenad och bara njuta av alla fina färger som finns i naturen.. Jag menar titta bara på bilden ovan, den är tagen i skogen som ligger ett stenkast från mitt hus, tänk att man får ha naturen så nära sig, mitt älskade Söndrum ❤️  

Drömmarnas chokladtårta

Hej på er !
 
Så var söndagen här och regnet öser ner, vad är då bättre än att baka hela långa dagen ? Idag ska jag ge er en supergod chokladtårta som jag döpt till Drömmarnas chokladtårta. Om ni kommer ihåg mina otroligt populära kladdkakemuffins med kolasås och nougattäcke som Aftonbladet publicerade så har jag nu slängt ihop en tårta just av samma recept, och sedan gjort lager med grädde och täckt med vit sugarpaste. Alltså jag kan ju säga att den här tårtan är så så mäktig och det är ju cirka 1005666749 kalorier men så så så otroligt god och att den är härlig att titta på det är ju bara ett plus i kanten. Även om den här tårtan är mini mini så är den ändå perfekt att bjuda på mellan 6-8 personer då den är just så mäktig och gillar man choklad är det en given vinnare. :)
 
IMG_0532 IMG_0513 IMG_0508
 
Du behöver:
 
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 dl strösocker
* 2 ägg
* 50 g smör
* 0.5 dl matolja
* 1 dl ljus sirap
* 1 dl kakao
* 1 tsk bakpulver
* 2 dl vetemjöl
* 1 krm salt
* 100 g mörk choklad
* En burk karamelliserad mjölk
* 500 g nougat
* 3 dl grädde
* Vit sugarpaste
* Ströbröd till formarna
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt.
 
2. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
 
3. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten.  Smöra och bröa 3 små springformar ca 12 cm i diametern. Fyll formarna till 2/3 med smet. Klicka ut lite karamelliserad mjölk i 2 formar, smeta ut karamelliserade mjölken över hela formen .
 
4. Grädda formarna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt de svalna i kylskåpet.
 
5. Ta sedan 3 stycken minimuffinsformar och fyll upp 1/3 av smeten. Klicka ut en klick karamelliserad mjölk och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
 
6. När muffinsen och bottnarna är kalla smält nougaten över vattenbad och fyll upp rikligt över 2 bottnarna och muffinsen. Ställ in i kylskåpet och låt stelna.
 
7. Vispa grädden hårt börja med att lägga en botten med nougat först bred sedan på ett tunt lager grädde, lägg sedan på den andra botten med nougat och bred på ett tunt lager grädde avsluta med att lägga på kladdkakebotten utan karamelliserad mjölk och nougat. Spackla med ett rikligt lager grädde runt hela tårtan, runda högst uppe på toppen med grädden.
 
8. Kavla sedan ut sugarpaste och fodra locket med matolja, lägg sedan på locket försiktigt över tårtan och stryk försiktigt med handen runt hela tårtan, skär bort överflödigt sugarpaste.
 
Avsluta med att toppa med 3 minimuffins.
 
IMG_0511 IMG_0530 IMG_0517 IMG_0526 IMG_0510 IMG_0531 IMG_0521 IMG_0528

Äppelpaj med kolasås och nougat

Hej på er ! Då det var ett tag sedan jag skrev ska jag idag bjuda er på en perfekt efterrätt som ni kan smaska på i helgen. Det är en simpel äppelpaj med en extra twist, äpplena är blandade med kolasås och smulpajen är täckt med nougat. Och som om inte det vore nog serveras det med vaniljgrädde, alltså jag lovar er, det kan vara en av de godaste pajarna jag någonsin ätit!
 
IMG_0478
 
Du behöver:
 
*125 g smör
*3 dl vetemjöl
*1 dl strösocker
*1tsk vaniljpulver
*1 tsk kanel
*5 äpplen
*1 burk karamelliserad mjölk
*100 g nougat
*Lite extra strösocker och kanel
 
Gör så här:
 
1.Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl, socker, vaniljpulver och kanel. Klicka ner smöret och nyp ihop med händerna till en smuldeg.
 
2.Tärna och kärna ur äpplena, blanda socker och kanel med äpplena och blanda till sist den karamelliserade mjölken.
 
3.Smöra en pajform, häll ut äppelblandningen och strö smulpajen över. Hacka nougaten och strö över pajen.
 
4.Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Serveras med vaniljgrädde ( Vispa 3 dl grädde med 2 tsk vaniljpulver).
 
IMG_0483 IMG_0479 IMG_0484
Visa fler inlägg