Underbar helg!

Så var måndagen här och min helg har varit helt magisk. Massa festligheter precis som det ska vara. Älskar när helgen är så där lagom uppbokad så man får tid att bara ta dagen som den kommer men även att få klä upp sig lite. Jag visar ju inte så ofta bilder på mig själv här, utan gör ju mest det på Instagram. Men vill verkligen visa upp min favoritoutfit just nu.  Vit blus från Nelly och kostymbyxor från HunkyDory, funkar alltid! 😁

(null)

(null)Miljöpåverkan

Idag mina vänner är det dags att skriva om ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och det är all miljöpåverkan som sker. Jag är faktiskt orolig och då menar jag riktigt orolig för framtiden och hur mina barn och framtida barnbarns värld ska se ut. Det känns som människan endast tänker på sig själv och reser utomlands flera gånger om året, konsumerar som aldrig förr och äter kött i mängder och vad händer då den dagen det är försent att rädda vår fina jord? Varför reagerar vi inte nu och hjälps åt, en kan inte göra allt men tillsammans kan vi hjälpas åt och rädda vår planet. Jag blir så otroligt glad när företag uppmärksammar och arbetar för att rädda och bevara miljön och vår natur. Advokatfirman Åberg & Co som jag även skriver den här texten ihop med arbetar just för att främja återanvändningen och återvinningen och det är till stor del deras duktiga jurister som arbetar med miljörätt som gör det möjligt att se till att vår jord får leva kvar och vara en bra plast för nästkommande generationer. Medarbetarna på advokatfirman ger föreläsningar om området och håller även kurser för Avfall Sverige angående tillståndsprövning för avfallsanläggning. Tänk om alla företag skulle tänka så här och faktiskt fokusera på hur världen ser ut nu och vart vi är påväg, om vi alla drar vårt strå till stacken så skulle vi kunna vända utvecklingen som håller på att ske nu. Det som verkligen behövs är att det lyfts upp och pratas om och jag tror det är otroligt viktigt att vi rannsakar oss själva och funderar vad vi kan bidra med och vad vi kan vara utan.

För det är tillsammans som vi är starka och tillsammans håller vi vår jord stark! 

 

 

Biskvier i långpanna med daim och geisha

Hej på er!
 
Idag ska jag ge ert ett smarrigt recept som verkligen har allt. Har sett i princip alla göra dessa men jag hämtade mest inpiration från underbara Frida och gjorde om receptet så det passar mig bättre. Minskat, ökat och lagt till lite ingredienser. Och att alltid ha i kokosolja eller någon annan olja (raps, matolja) är superviktigt när man jobbar med smält choklad, det gör att chokladen inte spricker när man skär i den. :)
 
 
Mandelbotten
 
Du behöver:
 
* 400 g mandelmassa
* 2 st äggvitor
* 0,5 dl strösocker
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på  175 grader och klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvitan.
 
2. Rör till en jämn och krämig smet. Bred ut smeten på ungsplåten i ett jämnt lager. Grädda botten i ca 20 minuter, ta ut och låt den svalna helt.
 
3. Vänd sedan upp kakbotten på ett nytt bakplåtspapper och dra försiktigt bort bakplåtspappret.
 
 
Smörkräm:
 
Du behöver:
 
* 100 g mjölkchoklad
* 300 g rumsvarmt smör
* 2 dl florsocker
* 2 msk kakao
* 0,5 tsk vaniljpulver
* 75 g daim
* 100 g geisha
 
Gör så här:
 
1. Smält mjöllchokladen på låg värme och låt den svalna. Vispa smör, siktad florsocker, siktad kakao och vaniljpulver fluffigt, gärna med en assistent men det går bra med elvispen också. Vispa i ca 6 minuter och rör sedan försiktigt ner den smälta chokladen.
 
2. Hacka daimen och geishan och rör ner i smörkrämen.
 
3. Bred ut smörkrämen över mandelbotten. Ställ in i kylskåpet.
 
Garnering:
 
Du behöver:
 
* 250 g mörk choklad
* 2 msk kokosolja
 
Gör så här:
 
1. Smält chokladen över vattenbad och rör ner kokosoljan. Låt chokladen svalna av.
 
2. Häll chokladen över kakan och bred ut ett jämt lager. Ställ tillbaka in i kylskåpet tills chokladen stelnat. Dela sedan i rutor, ca 30-35 bitar.
 
Alltså helt magiskt gott, titta liksom på bilderna!!
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg