Biskvier i alla dess former och smaker

Biskvier är ett sådant där bakverk som känns så där extra lyxigt för mig och därför är det perfekt att bjuda på när man har folk över, för vem gillar inte att få en biskvi som är bakad med ren kärlek ? Klicka in HÄR så får ni massa inspo av mina biskvirecept och vem vet kanske vill ni baka det till någon ni tycker riktigt mycket om. :)   img_0191_55ec9d562a6b225d7c5464bc img_0252_53abcd7ae087c3207d9d4ca31 1444991966-11920 img_0665_5523cef79606ee733d8e92ad1

Cannelloni med tomatsallad

Hej på er denna fredag ! Visst är fredagar helt underbara dagar? När man får den där sköna helgkänslan att man är ledig ( dock är jag inte ledig, tentarpluggar som en galningen, men jaja försöker ta väck den dåliga känslan, helgkänslan är sååååå mycket bättre ) och bara kan gosa ner sig i soffan. Jag tycker att alla gratäng rätter med köttfärsås är rätt på en fredag så idag ska ni få en underbar gå Cannelloni med tomatsallad, det som gör denna rätt så god är att laga den med färska (!!) lasagneplattor. Och gillar att det är små rullar, så den goda köttfärsen stannar kvar inne i lasagnen och inte rinner ut. :)   img_0455_562aa6772a6b223d0041d13d   Här kommer det superenkla och supergoda receptet ! :)   Du behöver: * 0,5 rödlök * 1 vitlöksklyfta *  500 g blandfärs * 2 tsk smör * 2 msk tomatpuré * 1 köttbuljongtärning * 1 dl vatten * 2 krm svartpeppar * 2 tsk oregano * 1 pkt färska lasagneplattor Béchamelsås: Du behöver: * 25 g smör * 2 msk vetemjöl * 5 dl mjölk * 2 krm salt * 2 krm vitpeppar Tomatsalladen: Du behöver: * 3 tomater * 1 pkt mozzarella * 0,5 rödlök * Olivolja * Flingsalt   Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Bryn färsen, löken och pressa ner vitlöken i smör i en stekpanna. 2. Rör i tomatpuré, buljongtärning och vatten. Sjud ca 5 minuter och smaka sen av med peppar och oregano. 3. Béchamelås: Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. 4. Lägg en sträng köttfärsås längs ena sidan av lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg dem i en smord form. 5. Häll över såsen och gratinera i ugnen ca 30 minuter. 6. Tomatsalladen: Skiva tomat, mozzarella och lök. Varva på ett fat och ringla över lite olivolja. Krydda med flinsalt. Sedan är det bara att njuta av denna måltid <3   img_0451_562aa665ddf2b34476ae6111

Helgmeny

Nu är det äntligen dags för helgmenyn som jag brukar bjuda er på varje torsdag. Har känt att under flytten med bloggen har det inte varit någon idé att lägga upp det, men nu mina läsare nu är det dags igen... Det blir en ljuvligt god fiskrätt, en asiatisk rätt med lite sting i, kycklingrecept som är barnsligt gott. Och sötsakerna, vet inte ens vad jag ska börja med, den fantastiskt goda kladdkakan eller de lyxiga pralinerna ?  Sötsaker när det är som bäst. Hoppas ni fick lite inspiration till helgens alla måltider ! :)   Fredag: Dragon och senapsbakad lax med rödbetskräm img_0430_5614fdb02a6b22a8f953bf38   Lördag: Asiatisk riswok img_0400_560fec68ddf2b31c23143fc0   Söndag: Dragon kryddade kycklingbullar i gräddig sås och förvälld broccoli img_0376_560674beddf2b362682a9308   Helgens efterrätt: Den optimala kladdkakan img_1276_5460d9feddf2b35e8e75fd89   Helgens sötsak: Nougatpraliner med krisp img_3723_54ec4d352a6b22a0551307e7
Visa fler inlägg