Lussebullar med mjölkchoklad

Hej på er ! Den här kvällen ska jag bjuda på världens godaste lussebullar som jag bakade dagen till ära igår då det var första advent. Men då jag inte är så otroligt förtjust i russin kom jag på idén att trycka ner mjölkchoklad istället för det är ju bara såååå gott. Och inte nog med det efter de hade gräddast doppade jag ner lussebullarna i uppvispat ägg och strödde över lite strösocker, magiskt goda blev dem ! IMG_0712
 
Du behöver:
( ca 30-40 bullar )
 
* 50 g färsk jäst
* 150 smör
* 2 pkt saffran
* 2 dl strösocker
* 5 dl mjölk
* 250 g kvarg
* 1/2 tsk salt
* 1 ägg
* 16 dl vetemjöl
* 1 ägg till pensling
* Ca 400 g Marabou mjölkchoklad ( välj de mindre 100g chokladkakorna)
* Extra strösocker
* 2 extra ägg
 
Gör så här:
 
1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. Rör ner saffransaromet i det smälta smöret. Tillsätt mjölken och ljumma upp degspadet till ca 37 grader.
 
2. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin ( 10 minuter för hand ). Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk i ungefär 45 minuter.
 
3. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Knåda in lite mjöl i degen. Baka ut degen till valfria former och längder. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250 grader. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter. Dela Marabou chokladen så att det blir hela rutor, tryck ner två rutor i varje lussebulle (istället för russin)
 
4. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Vispa sedan upp två ägg, doppa ner varje lussebulle och strö sedan över strösocker. Låt svalna på galler övertäckt med bakduk.
 
IMG_0708IMG_0709 IMG_0714 IMG_0713  

B-uppsats och inredningstips

God morgon på er !
 
Just nu märker ni säkert att det ekar ganska så tomt här och det är inte så konstigt då vi är inne i vår b-uppsats period i skolan och vill man vara ledig vid jul måste man se till att slita nu ! Givetvis prioriterar jag det nu då det ändå är min framtid och även om jag är bra på att ha många bollar i luften så är det lite många bollar nu och då är det bra att dra i handbromsen, med det sagt så vill jag bara säga till er att jag inte slutat blogga och att jag har en del mumsiga maträtter att publicera inom kort, som även innehåller en del vegetariska rätter -mums på det. :) Och sedan är ju julmånaden snart här så då är det självklart att det kommer börja dyka upp massa smarriga julgodis recept och känner ni att ni inte kan vänta så tycker jag att ni genast ska in och kika under rubriken jul, där finns massa smått och gott. <3 Och på tal om det, hösten är ju långt borta och den gick lika snabbt som vanligt, men med den här bilden så lever hösten kvar i mitt hjärta. Plockade in fullt med fina löv som hade de perfekta höstfärgerna och la löven i en vas, så snyggt och gratis var det med. ;) fall

Inför adventsmys

Tiden rusar iväg och snart är första advent här så jag tänkte bjuda er på lite smarriga recept, så ni kan starta första advent på bästa tänkbara sätt. För vad är en advent utan choklad, en härligt god chokladig rulltårta och pepparkakor ja det är ju bara ett måste. Jag delar även med mig av andra godsaker så kika igenom inlägget och se vad just du fastnar för.
 
 
1450802171-11920
 
 
1450535785-11920
 
 
1450072628-11920
 
 
1449500247-11920
 
 
1448904890-11920
 
 
1448905686-11920
 
 
1445035115-11920
 
 
1445069172-11920
Visa fler inlägg