Raw äppelkaka

Hej på er!
 
Ännu ingen vår i sikte här i Halmstad utan bara ännu mer snö, usch så trött jag är på det nu!
 
Så när det är så här kyligt tycker jag man får unna sig en fikastund varje dag och med den här underbart goda raw äppelkaka får man i sig alla nyttigheter man kan tänkas behöva. Tyvärr tog jag inte massa bilder på den så blir en enkelt mobilbild den här gången och vaniljsåsen kom inte med men oj såg god den är och ett måste till äppelkakan.
 
Äppelkaka
 
Du behöver:
(ca 12 bitar)
 
* 5 dl valnötter
* 15 medjooldadlar
* 0,5 tsk vaniljpulver
* 2 msk kanel
* 1 msk kardemumma
* 3 dl kokosflingor
* 2 krm salt
 
Fyllning:
 
* 3-4 äpplen
* 1 dl mandelsmör
* 1 dl kallpressad kokosolja
* 2 tsk vaniljpulver
* 1 tsk kanel
* 1 tsk kardemumma
 
Gör så här:
 
1. Ta ut kärnorna i dadlarna. Mixa alla ingredienserna till botten i en matberedare tills degen är jämn och håller ihop. Tryck ut degen i en pajform.
 
2. Skär äpplena i små bitar, smält kokosoljan över ett vattenbad och rör ut med mandelsmör, vaniljpulver, kanel och kardemumma. Rör i äpplebitarna och häll ut i pajformen. Ställ in i kylen några timmar för att fyllningen ska sätta sig.

Raw Vaniljsås:
 
Du behöver:
 
* 1 dl cashewnötter (blötlagda över natten)
* 0,5 dl vatten
* 2 msk honung
* 3 matskedar kokosolja
* 1 msk vaniljpulver
* 1 tsk kardemumma
* 1 krm havssalt

 

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en matberedare till en slät röra. Låt det ta tid!
Ställ in i kylskåpet och låt såsen sätta sig lite.

 
(null)
 

Allt funkar med ett fruktfat


Hej på er! Så var fredagen här och ingen vår i sikte, måste säga att jag allt är lite trött på kylan nu, vill ha vår och värme. 

Men nu till något helt annat, jag älskar ju frukt,  skulle nog kunna leva på frukt om det gick. Mitt fredagstips till er är att göra ett sånt här stort fruktfat med massa gottis om ni ska ha gäster över eller bara är sugna på att lyxa till det lite. Släng över lite choklad på frukten och du har en riktig fullpoängare.

(null)



Chiapudding

Hej på er!
 
Äntligen helg, har varit så mycket den här veckan så skönt att det äntligen är helg och solen lyser så nu blir det snart dags att gå ut och gå en promenad med familjen.
 
Idag tänkte jag bjuda er på ett frukosttips, som är perfekt att förberedda så att man har frukost alla dagar i veckan. Är det något jag inte är ett fan av så är det just frukost, så då är det perfekt att slänga ihop den här chiapuddingen och bara slänga ihop den här chiapuddigen och bara ta ut ur kylskåpet på morgonen.
 
(null)
 
Du behöver:
(2 portioner)
 
* 4 dl havredryck
* 8 msk chiafrön
* 2 krm vaniljpulver
* 2 krm kanel
 
Topping:
 
* Blåbär
* Hallon
 
Gör så här:
 
1. Blanda ihop chiafrön, havredryck och kryddorna. Rör om tills fröna har fördelats bra och du ser att de inte sjunker till botten.
 
2. Ställ in chiapuddingen i kylen över natten. Toppa med blåbär och hallon.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Visa fler inlägg