Chiapudding

Hej på er!
 
Äntligen helg, har varit så mycket den här veckan så skönt att det äntligen är helg och solen lyser så nu blir det snart dags att gå ut och gå en promenad med familjen.
 
Idag tänkte jag bjuda er på ett frukosttips, som är perfekt att förberedda så att man har frukost alla dagar i veckan. Är det något jag inte är ett fan av så är det just frukost, så då är det perfekt att slänga ihop den här chiapuddingen och bara slänga ihop den här chiapuddigen och bara ta ut ur kylskåpet på morgonen.
 
(null)
 
Du behöver:
(2 portioner)
 
* 4 dl havredryck
* 8 msk chiafrön
* 2 krm vaniljpulver
* 2 krm kanel
 
Topping:
 
* Blåbär
* Hallon
 
Gör så här:
 
1. Blanda ihop chiafrön, havredryck och kryddorna. Rör om tills fröna har fördelats bra och du ser att de inte sjunker till botten.
 
2. Ställ in chiapuddingen i kylen över natten. Toppa med blåbär och hallon.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 

Libanesisk mat

Hej mina underbara läsare! 
 
Finns det något som jag älskar så är det att besöka olika restauranger och testa på maträtter från alla olika kulturer. Café Corniche som jag skriver den här texten med är en libanesisk restaurang som verkligen serverar maträtter som får dig att åka med på en kulinarisk upplevelse. Med en otroligt vacker utsikt över Riddarfjärden kan du inta en god middag i en lugn och behaglig miljö. Vad mer kan man önska sig när man är på en restaurang än god mat och en härlig miljö att andas ut i och finna ny energi? Maten som serveras på Café Corniche är tillagad med en stor dos kärlek och råvarorna är av bästa kvalitet. Jag älskar verkligen när restauranger tänker på helheten och kombinerar smakupplevelser med en underbar miljön, då blir det en restaurang som definitivt ligger högt på min lista. 
 
Men Café Corniche är inte bara en underbar restaurang med otroligt god mat utan de erbjuder även matlagninskurser och spännande kockdueller där du får chansen att lära dig laga libanesisk mat från grunden. Så varför inte utmana dina vänner eller kollegor i en kockduell och samtidigt lära dig hur underbart det är att laga mat från andra kulturer än den som man är uppväxt i?!
För det är ju så underbart att testa mat ifrån andra kulturer, det är i alla fall så jag hämtar inspiration till köket här hemma.
 
 

 

 

 
 

Visa fler inlägg