Kantarellfylld lövbiff

Vad passat bättre än svamp och vinbärsgelé i en gräddig sås med fyllda lövbiffar och råstekta potatis ? Och visst är det perfekta smaker när vintern är i vårt land och mörkret lägger sig på eftermiddagen ?
Tycker själv att denna rätt passar perfekt en söndagseftermiddag då man bara vill mysa till det lite extra ! :)
img_1399_546df61cddf2b35035835470
Du behöver:
( till 4 portioner )
* 4 stora lövbiff
* 200 g kantareller
* 1 vitlöksklyfta
* 2 msk smör
* 2 1/2 dl matlagningsgrädde
* 1 dl hackad basilika
Sås:
* 2 dl köttbuljong av 1/2 tärning
* 1 msk svartvinbärsgelé
* Maizenaredning för mörka såser
* Salt och svartpeppar.
Råstekta potatis:
* 1 kg potatis
* 1 vitlöksklyfta
* Salt och vitpeppar
* Olja till stekning
Gör så här:
1. Ansa och dela kantarellerna om de är stora. Skala och finhacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i lite av smöret, tillsätt grädde och basilika.
2. Lägg ut lövbiffarna på skärbräda. Fördela hälften av svampröran och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Stek rulladerna i resten av smöret tills de har fått fin färg och är genomstekta. Håll dem varma i ugnen medan det andra tillagas.
Sås:
1. Blanda resten av svampröran med resten av grädden, buljong och vinbärsgelé.
2. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt redning enligt anvisning på förpackningen. Smaka av med salt och peppar.
Råstekta potatis:
1. Skala potatisen. Skölj den i kallt vatten och skiva. Torka av potatisskivorna.
2. Stek skivorna i olja i 15- 20 minuter. Stek antingen i två pannor eller i omgångar. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar.
Smaklig måltid på er !
img_1400_546df7ff2a6b229eae978f00

Kantarellfylld lövbiff

Vad passat bättre än svamp och vinbärsgelé i en gräddig sås med fyllda lövbiffar och råstekta potatis ? Och visst är det perfekta smaker när vintern är i vårt land och mörkret lägger sig på eftermiddagen ? 
 
Tycker själv att denna rätt passar perfekt en söndagseftermiddag då man bara vill mysa till det lite extra ! :)
 
 
Du behöver:
( till 4 portioner )
 
* 4 stora lövbiff
* 200 g kantareller
* 1 vitlöksklyfta
* 2 msk smör
* 2 1/2 dl matlagningsgrädde
* 1 dl hackad basilika
 
Sås:
 
* 2 dl köttbuljong av 1/2 tärning
* 1 msk svartvinbärsgelé
* Maizenaredning för mörka såser
* Salt och svartpeppar.
 
Råstekta potatis:
 
* 1 kg potatis
* 1 vitlöksklyfta
* Salt och vitpeppar
* Olja till stekning
 
Gör så här:
 
1. Ansa och dela kantarellerna om de är stora. Skala och finhacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i lite av smöret, tillsätt grädde och basilika.
 
2. Lägg ut lövbiffarna på skärbräda. Fördela hälften av svampröran och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Stek rulladerna i resten av smöret tills de har fått fin färg och är genomstekta. Håll dem varma i ugnen medan det andra tillagas.
 
Sås:
 
1. Blanda resten av svampröran med resten av grädden, buljong och vinbärsgelé.
 
2. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt redning enligt anvisning på förpackningen. Smaka av med salt och peppar.
 
Råstekta potatis:
 
1. Skala potatisen. Skölj den i kallt vatten och skiva. Torka av potatisskivorna.
 
2. Stek skivorna i olja i 15- 20 minuter. Stek antingen i två pannor eller i omgångar. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar.
 
Smaklig måltid på er !
 
 
 
 
 
 
 
 

Klassiskt hamburgerbröd

Till helgen älskar jag att äta en rejäl hamburgare, det enda som är ett måste är att allt är hemmagjort, från såsen till brödet. Och detta klassiska hamburgerbröd är otroligt gott. Plus för att det även är få ingredienser. Man kan välja att ha sesamfrön på om man vill men jag gillar mina bröd helt platta uppepå.
img_1505_546de7c1ddf2b301ec8fdedb
img_1484_546de7db2a6b22a67a73d9bd
Du behöver:
( till ca 5 stora bröd )
* 1/2 paket jäst ( 25 g )
* 25 g smör
* 2 1/2 dl mjölk
* 1/2 tsk socker
* 1/2 tsk salt
* 5 1/2 dl vetemjöl special
* 1 ägg
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37 grader. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker nästan allt mjöl. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand.
2. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
3. Knåda degen lätt med resten av mjölet. Rulla till bollar, ett per bröd. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Tryck till lätt så de plattas till lite. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg. Låt svalna på galler innan de delas.
Servera med tillbehör som du gillar att ha just i din hamburgare ! :)
img_1489_546de8dce087c358f767bd74
img_1493_546de8f82a6b22a80c680006
img_1507_546de927ddf2b3015387f398
Visa fler inlägg