Daimcheesecake

Hej på er denna underbar tisdag ! Vilket otroligt fint väder vi har fått här i Halmstad, känns som riktigt sensommar, så hoppas att ni får njuta av det runt omkring i Sverige. :)
 
Jag har tagit lite paus från tentaplugget och tänkte bjuda er på denna magiska daimcheesecake. En cheesecake kan ju aldrig bli fel och med daim är det omöjligt att misslyckas. :) Det jag tycker är viktigast när man bjuder på kladdkakor eller cheesecakes är hur de dekoreras, allt blir så mycket godare om även ögat får äta en bit. Så var inte rädd att lägga på för mycket daim i dekorationen, själv bygger jag ett berg, men det kan ju vara för det är såååå gott att ha lite extra daim på. ;)
 
 
 
 
 
 
Du behöver:
 
* Halvt paket Digestivekex
* Några matskedar smält smör
* 125 g philadelphiaost
* 2 dl socker
* 3 dl grädde
* 1,5 tsk vaniljsocker
* 3 äggulor
* 1 burk karamelliserad mjölk
* Några matskedar grädde
* 2 dubbeldaim
 
Garnering:
 
* 2 dubbeldaim
 
 
 
 
 
Gör så här:
 
1. Börja med att hacka de två dubbeldaimen som ska vara i cheesecaken. Smält smöret och
 krossa digestivekexen, blanda i smöret. Täck botten på en springform som är ca 23 cm och tryck upp en liten kant.
 
 2. Blanda philadelphiaosten, socker och vaniljsocker i en skål och vänd ner äggulorna en och en. Vispa grädden halvhård och vänd ner i smeten. Blanda till sist i den hackade daimen.
 
3. Häll i cheesecakes smeten och låt stå i frysen minst 3 timmar. 
 
4. Häll den karamelliserade mjölken i en bunke och vispa i några matskedar med grädde. Bred ut det över cheesecaken och ställ tillbaka in i frysen ca 2 timmar.
 
4. Vid servering hackar du dubbeldaimen och dekorerar med.
 
 
En efterrätt som alltid går hem, så ett säkert kort att bjuda på ! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glöm inte att följa mig på Instagram baakochmaat
 

För barn mot cancer

Alltså jag vet inte ens vart jag ska börja, igår var bästa dagen på länge !
 
 Igår så hade jag och min dansgrupp ( som består av några av mina superduktiga elever ) dansuppvisning på en tillställning som var för barn mot cancer. Det var 8 (!!) år sedan jag stod på en scen då jag alltid håller mig bakom scenen nu som koreograf och jag var riktigt nervös, men hade de bästa tjejerna att dansa med så det gick bättre än vad vi hade kunnat förvänta oss. Vi gjorde en dans med house och street, en modern med street i och sedan körde mina elever en streetjazz... Åhhh så bra det blev, nu har jag fått mersmak på scenen igen så kommer nog snart upp där igen.. 
 
Och sedan att vara med och stötta något som har med barncancer att göra tycker jag är viktigt, och det var en riktigt bra tillställning. Tillsammans ska vi övervinna barncancer. :)
 
 
 
 


Dragon kryddade kycklingbullar i gräddig sås & förvälld broccoli

Hej på er ! 
 
Nu var det några dagar sedan jag bloggade och i ärlighetens namn har jag inte hunnit, har både en hemtenta och en salstenta nästa vecka och imorgon har jag och min dansgrupp uppvisning på en gala, så ni förstår att det är mycket nu..
 
Men kände att jag behövde en liten micropaus från pluggandet och dansandet så vad passar då bättre än att lägga upp en ny smarrig maträtt ? Dessa kycklingbullar kan vara något av det godaste jag ätit, just nu känns det som jag aldrig kommer äta köttbullar igen ( förutom på julafton ) för dessa kycklingbullar var något utöver det vanliga. Den förvällda broccolin gjorde hela rätten ännu bättre och då gillar jag inte ens broccoli, men åh vad gott det var nu. Rätten kommer även den från Citygross matkasse och den kommer bli en favorit hemma hos oss.
 
Så vet ni inte vad ni ska äta idag ? Inhandla detta och ni får en himmelsk rätt till lördagskvällen. :)
 
 
 
Du behöver:
( 4 portioner )
 
* 800 g potatis
* 0,5 dl ströbröd
* 1 dl mjölk
* 2 msk potatismjöl
* 3 krm salt
* 2 krm vitpeppar
* 2 krm dragon
* 500 g kycklingfärs
* 1 msk smör
* 2 broccoli
 
Gör så här:
 
1. Tvätta och skala potatisen och koka den mjuk.
 
2. Blanda samman ströbröd och mjölk, låt svälla i ca 5 minuter. Koka upp vatten till broccolin och koka den sen i buketter. Spara stammen.
 
3. Rör i potatismjöl, salt, peppar,dragon och kycklingfärs i ströbrödet. Arbeta samman till en smidig färs. Forma färsen med vattensköljda händer till bullar.
 
4. Stek kycklingbullarna i smör och lägg dem sen på ett fat.
 
Gräddig sås:
 
Du behöver:
 
* 1 gul lök
* 2 tsk curry
* 1 msk smör
* 1,5 dl grädde
* 1 dl vatten
* 1,5 msk kycklingbuljongtärning
* 2 tsk maizena och vatten
* Salt och peppar
 
Gör så här:
 
Skala och hacka löken. Stek lök och curry i en stekpanna med smör och vispa sen i grädde,vatten och buljong. Red såsen med maizena. Smaka av med salt och peppar.
 
 
 
Skär stammen till broccolin tunt med hjälp av en potatisskalare, blanda med den förvällda broccolin.
 
 
 
Servera och njut, en riktigt brak middag blir detta :)
 
 
 
 
Glöm inte att följa mig på Instagram baakochmaat
 
 
Visa fler inlägg