Bacon och citronmarinerad kycklingfilé i citronsås

Hej på er denna lördagseftermiddag ! Om ni inte har bestämt er för vad ni vill äta denna lördagskväll kan jag verkligen rekommendera denna otroligt goda kycklingrätt. Citronen gifter sig perfekt med kycklingen och den salta smaken från baconet gör verkligen rätten fulländad.
 img_3349_54ef13d72a6b22086e10aa51
Här kommer receptet !
Du behöver:
( 4 portioner )
* 4-6 kycklingfilé
* 150 g bacon
* 1 msk smör
* 2 citroner
* 2 msk vetemjöl
* Ca 3 dl hönsbuljong
* Salt och peppar
Gör så här:
1. Stek fileérna väl runt om i smör i ca 6 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
2. Pressa citronerna och häll över fileérna, låt ca 2 msk av saften vara kvar till såsen. Låt puttra någon minut.
3. Linda in filéerna med bacon. Sätt in i ugnen på 190 grader i ca 15 minuter.
4. Sila ner skyn i en kastrull. Rör ut 2 msk vetemjöl i hälften av buljongen. Häll blandningen och resten av citronsaften i en kastrullen, låt såsen koka samman i ca 5 minuter. Späd under tiden med mer buljong tills såsen får den konsistens som du vill ha.
img_3350_54ef15582a6b22087c15c1f7
Glöm inte att följa mig på Instagram baakochmaat

Bacon och citronmarinerad kycklingfilé i citronsås

Hej på er denna lördagseftermiddag ! Om ni inte har bestämt er för vad ni vill äta denna lördagskväll kan jag verkligen rekommendera denna otroligt goda kycklingrätt. Citronen gifter sig perfekt med kycklingen och den salta smaken från baconet gör verkligen rätten fulländad.
 
 
 
 
 
Här kommer receptet !
 
Du behöver:
( 4 portioner )
 
* 4-6 kycklingfilé
* 150 g bacon
* 1 msk smör
* 2 citroner
* 2 msk vetemjöl
* Ca 3 dl hönsbuljong
* Salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Stek fileérna väl runt om i smör i ca 6 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
 
2. Pressa citronerna och häll över fileérna, låt ca 2 msk av saften vara kvar till såsen. Låt puttra någon minut.
 
3. Linda in filéerna med bacon. Sätt in i ugnen på 190 grader i ca 15 minuter.
 
4. Sila ner skyn i en kastrull. Rör ut 2 msk vetemjöl i hälften av buljongen. Häll blandningen och resten av citronsaften i en kastrullen, låt såsen koka samman i ca 5 minuter. Späd under tiden med mer buljong tills såsen får den konsistens som du vill ha.
 
 
 
 
Glöm inte att följa mig på Instagram baakochmaat

Nougatpraliner med krisp

Denna underbara fredag tänkte jag bjuda på lite gott till fredagsmyset ! Älskar att göra goda praliner, så mycket roligare att göra egna än att gå och köpa. Ett tips är att ge bort dessa om man är bortbjuden. Paketera in i en fin kartong eller cellofanpåse. Dessa är farligt goda och det är bra om man delar med sig så man inte får ont i magen av att man proppar i sig alla själv. Kripset i själva pralinen lyfter verkligen hela godbiten !
Så vad väntar ni på, sätt igång med helgens godsaker redan nu ! :)
img_3739_54ec4d57e087c313df676815
img_3736_54ec4d869606ee3ace64de1b
Här kommer detta farligt goda recept !
Du behöver:
( ca 30 praliner )
* 200 g nougat * 50 g mörk choklad * 1 dl vispgrädde * 1 tsk honungKrisp: * 1/2 dl strösocker * 1 dl cornflakes Dopping och garnering:
* 200 g mörk choklad * Ca 50 g vit choklad
Gör så här:
1. Börja att göra krispet. Låt sockret smälta och bli brunt i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt flingorna, rör några varv så att de täcks och häll upp krispet på bakplåtspapper. Platta till, låt svalna och lägg sedan i en fryspåse och hamra till små bitar.2. Hacka nougat och choklad och lägg i en bunke. 3. Koka upp grädden tillsammans med honungen och slå över nougaten. Rör tills allt smält och blivit till en jämn och blank massa. 4. Låt massan svalna. Blanda sedan ner krispet. 5. Låt stelna i kylskåp och dela sedan massan i tre delar som rullas till jämna rullar. Linda rullarna i plastfolie, forma till platta bitar och låt dem stelna i frysen i ca 30 minuter. 6. Bryt chokladen till doppningen och smält över vattenbad. 7. Skär rullarna i jämna skivor, ca 1 cm tjocka, och doppa dem i den smälta chokladen. Låt stelna. 8. Smält den vita chokladen över vattenbad och gör fina streckmönster överst på pralinen. Lättast är att ta en tesked som man fyller och sedan röra handen fram och tillbaka över pralinerna. Man ska vara lätt på handen. Ställ in i kylskåpet och låt stelna.
img_3728_54ec4fc62a6b22a0b67d7274
Glöm inte att följa mig på Instagram baakochmaat 
Visa fler inlägg