Bacon och citronmarinerad kycklingfilé i citronsås

Hej på er denna lördagseftermiddag ! Om ni inte har bestämt er för vad ni vill äta denna lördagskväll kan jag verkligen rekommendera denna otroligt goda kycklingrätt. Citronen gifter sig perfekt med kycklingen och den salta smaken från baconet gör verkligen rätten fulländad.
 
 
 
 
 
Här kommer receptet !
 
Du behöver:
( 4 portioner )
 
* 4-6 kycklingfilé
* 150 g bacon
* 1 msk smör
* 2 citroner
* 2 msk vetemjöl
* Ca 3 dl hönsbuljong
* Salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Stek fileérna väl runt om i smör i ca 6 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
 
2. Pressa citronerna och häll över fileérna, låt ca 2 msk av saften vara kvar till såsen. Låt puttra någon minut.
 
3. Linda in filéerna med bacon. Sätt in i ugnen på 190 grader i ca 15 minuter.
 
4. Sila ner skyn i en kastrull. Rör ut 2 msk vetemjöl i hälften av buljongen. Häll blandningen och resten av citronsaften i en kastrullen, låt såsen koka samman i ca 5 minuter. Späd under tiden med mer buljong tills såsen får den konsistens som du vill ha.
 
 
 
 
Glöm inte att följa mig på Instagram baakochmaat

Nougatpraliner med krisp

Denna underbara fredag tänkte jag bjuda på lite gott till fredagsmyset ! Älskar att göra goda praliner, så mycket roligare att göra egna än att gå och köpa. Ett tips är att ge bort dessa om man är bortbjuden. Paketera in i en fin kartong eller cellofanpåse. Dessa är farligt goda och det är bra om man delar med sig så man inte får ont i magen av att man proppar i sig alla själv. Kripset i själva pralinen lyfter verkligen hela godbiten !
 
Så vad väntar ni på, sätt igång med helgens godsaker redan nu ! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer detta farligt goda recept !
 
Du behöver:
( ca 30 praliner )

* 200 g nougat
* 50 g mörk choklad
* 1 dl vispgrädde
* 1 tsk honung

Krisp:

* 1/2 dl strösocker
* 1 dl cornflakes

Dopping och garnering:

* 200 g mörk choklad
* Ca 50 g vit choklad 
 
Gör så här:
 
1. Börja att göra krispet. Låt sockret smälta och bli brunt i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt flingorna, rör några varv så att de täcks och häll upp krispet på bakplåtspapper. Platta till, låt svalna och lägg sedan i en fryspåse och hamra till små bitar.

2. Hacka nougat och choklad och lägg i en bunke.

3. Koka upp grädden tillsammans med honungen och slå över nougaten. Rör tills allt smält och blivit till en jämn och blank massa.

4. Låt massan svalna. Blanda sedan ner krispet.

5. Låt stelna i kylskåp och dela sedan massan i tre delar som rullas till jämna rullar. Linda rullarna i plastfolie, forma till platta bitar och låt dem stelna i frysen i ca 30 minuter.

6. Bryt chokladen till doppningen och smält över vattenbad.

7. Skär rullarna i jämna skivor, ca 1 cm tjocka, och doppa dem i den smälta chokladen. Låt stelna.

8. Smält den vita chokladen över vattenbad och gör fina streckmönster överst på pralinen. Lättast är att ta en tesked som man fyller och sedan röra handen fram och tillbaka över pralinerna. Man ska vara lätt på handen. Ställ in i kylskåpet och låt stelna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glöm inte att följa mig på Instagram baakochmaat 
 

Rödbetspaj

Denna rödbetspaj kan verkligen vända alla veggoskeptiker ! Och jag har bevis på det då min man verkligen älskade denna maträtt ! Så denna paj kommer att lagas många gånger här hemma ! Det som är så bra med paj är att man kan göra lite extra och sedan kan man proppa frysen full med det. Perfekt att ta ut och äta när man inte orkar laga mat en dag.
 
Rätten blir godast om den serveras med en god blandsallad. 
 
 
 
 
 
Du behöver:
( 6 portioner )
 
Pajdeg:
 
* 150 g smör ( rumstempererat )
* 3 1/2 dl mjöl
* 2 msk vatten
 
Fyllning:
 
* 5 färska rödbetor
* 2 dl gräddfil
* 1 ägg
* 1/2 msk flytande honung
* 4 dl riven ost ( gärna en smakrik ost )
* 1/2 tsk torkad timjan
* 1 krm salt
* 1/2 tsk svartpeppar
* 1/2 dl rostade solrosfrön
* Färsk timjan till garnering
 
Gör så här:
 
1. Koka rödbetorna mjuka med skalet kvar, ca 45 minuter. Spola i kallt vatten. Skala och skiva dem tunt. Rosta solrosfröna snabbt.
 
2. Pajdeg: Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl och smör till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
 
3. Tryck ut degen i en form ca 26 cm i diameter. Låt degen gå upp ca 3 cm på kanten. Nagga botten och kanten med en gaffel. Ställ i kylen 30 minuter.
 
4. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
 
5. Blanda gräddfil, ägg, honung, ost, timjan, salt och peppar i en skål.
 
6. Fördela rödbetsskivorna i pajskalet, täck med fyllningen. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter. Pajen ska ha fått en fin färg.
 
7. Strö över solrosfröna vid servering. Garnera med färsk timjan.
 
 
 
 
 
 
 
 
Glöm inte att följa mig på Instagram baakochmaat
 
Visa fler inlägg