Marinad till fläskfilé

Denna marinaden passar utmärkt till om man ska grilla eller göra fläskfilén i ugnen. För att få bästa resultat är det bäst att marinera någon timme i förväg och låta köttet ligga i en påse med marinaden.
Detta behöver du:
* 2 pressad vitlöksklyftor
* 3 msk olivolja eller matolja
* 1 msk kinesisk soja
* 1 tsk honung
* 2 msk vinäger
* 2 krm salt
* 1 krm svart- eller vitpeppar
* Färska eller torkade örter som: något krm eller blad av timjan, rosmarin samt salvia (valfritt)
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna och stryk på fläskfilén, häll resterande marinad i en plastpåse / fryspåse och lägg i fläskfilén, lägg i kylskåpet någon timme.
img_0279_53b15564e087c3343b35139f

Marinad till fläskfilé

Denna marinaden passar utmärkt till om man ska grilla eller göra fläskfilén i ugnen. För att få bästa resultat är det bäst att marinera någon timme i förväg och låta köttet ligga i en påse med marinaden.
 
Detta behöver du:
 
* 2 pressad vitlöksklyftor
* 3 msk olivolja eller matolja
* 1 msk kinesisk soja
* 1 tsk honung
* 2 msk vinäger
* 2 krm salt
* 1 krm svart- eller vitpeppar
* Färska eller torkade örter som: något krm eller blad av timjan, rosmarin samt salvia (valfritt)
 
Gör så här:
 
Blanda ihop alla ingredienserna och stryk på fläskfilén, häll resterande marinad i en plastpåse / fryspåse och lägg i fläskfilén, lägg i kylskåpet någon timme.
 
 
 
 
 
 
 

After Eight tårta med grädde

För alla mintälskare är denna tårtan super, kraftig mintsmak och grädden blir toppen över i:et. Hade inga färska bär hemma, men skulle vara supergott med blåbär, hallon och jordgubbar !
Till 12 personer
Detta behöver du :
* 200 g smör
* 100 g mörk choklad
* 100 g After Eight ( 12 plattor )
* 4 ägg
* 2 dl strösocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 1/4 dl vetemjöl
* 2 msk kakao
* 1 tsk bakpulver
* 1 krm salt
Glasyr:
* 50 g smör
* 1/2 dl vispgrädde
* 100 g After Eight ( 12 plattor )
Garnering:
* 200 g After Eight ( 24 plattor )
* Grädde att spritsa
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör, choklad och After Eight över vattenbad eller i mikrovågsugn och låt svalna.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner chokladsmöret. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
3. Klä bottnen på en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20-30 minuter. Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen. Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.
4. Glasyr: Smält smör, grädde och After Eight till glasyren. Häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar minst.
5. Lossa kakan från formen och garnera med After Eight runt kanten. Spritsa grädde runt kanten och i mitten, avsluta med att dela två After Eight och sätta dem i mitten.
Sedan är det bara att avnjuta !
Visa fler inlägg