Rosa vaniljmacarons

På Novas kalas ville jag göra macarons,för att göra det så enkelt som möjligt valde jag att göra vaniljmacarons som jag färgade rosa för att det skulle hända något. Själva macaronsen valde jag att färga ytterst lite och gjorde smörkrämen mer rosa. Tyckte det blev en härlig färg på dem ! :)
 
 
 
 
Du behöver:
 
* 1 3/4 dl mandelmjöl
* 2 1/2 dl florsocker
* 3 äggvitor 
* 1/2 dl strösocker
* 1/2 tsk vaniljsocker
* Några droppar röd gelefärg
 
Fyllning:
 
* 4 msk rumsvarmt smör
* 1/2 tsk vaniljsocker
* 2 1/2 dl siktat florsocker
* Några droppar röd gelefärg
 
Gör så här:
 
1. Sikta ner mandelmjölet och florsockret i en skål. 
 
2. Vispa äggvitorna hårt i en metallbunke tills toppar bildas. Vispa sedan gradvis i strösockret så att det blir en tjock och blank marängsmet. Blanda i vaniljsockret.
 
3. Vänd ner mandel och florsockret i marängsmeten, ca en tredjedel i taget med en slickepott. När alla de torra ingredienserna har blandats i ordentligt fortsätter du att dela och vika blandningen tills marängsmeten är tjock och blank med lite seg konsistens. Droppa ner några droppar röd gelefärg och rör försiktigt så att färgen löses upp.
 
4. Häll marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut på macaronsmattan eller på ett bakplåtspapper på en ugnsform. Knacka mot underlaget så att luftbubblorna försvinner. Låt stå och vila i rumstemperatur ca 45 minuter. 
 
5. Sätt ugnen på 150 grader och grädda i ca 10-15 minuter. Viktigt att hålla koll på dem så de inte blir brända. De ska knappt få någon färg på ovansidan, men ska lossna lätt. Efter man tagit ut dem från ugnen låt vila ca 5 minuter och lossa sedan försiktigt. Låt svallna helt innan man fyller upp dem med vaniljkrämen.
 
Fyllningen:
 
Vispa smöret och vaniljsocker vitt och fluffigt i en skål. Vispa gradvis i det siktade florsockret tills konsistensen är slät och krämig. Rör i röd karamellfärg. Spritsa fyllning på den ena macaronen och lägg ihop med en annan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glöm inte att följa mig på Instagram baakochmaat
Visa fler inlägg