Rosa vaniljmacarons

På Novas kalas ville jag göra macarons,för att göra det så enkelt som möjligt valde jag att göra vaniljmacarons som jag färgade rosa för att det skulle hända något. Själva macaronsen valde jag att färga ytterst lite och gjorde smörkrämen mer rosa. Tyckte det blev en härlig färg på dem ! :)
 
 
 
 
Du behöver:
 
* 1 3/4 dl mandelmjöl
* 2 1/2 dl florsocker
* 3 äggvitor 
* 1/2 dl strösocker
* 1/2 tsk vaniljsocker
* Några droppar röd gelefärg
 
Fyllning:
 
* 4 msk rumsvarmt smör
* 1/2 tsk vaniljsocker
* 2 1/2 dl siktat florsocker
* Några droppar röd gelefärg
 
Gör så här:
 
1. Sikta ner mandelmjölet och florsockret i en skål. 
 
2. Vispa äggvitorna hårt i en metallbunke tills toppar bildas. Vispa sedan gradvis i strösockret så att det blir en tjock och blank marängsmet. Blanda i vaniljsockret.
 
3. Vänd ner mandel och florsockret i marängsmeten, ca en tredjedel i taget med en slickepott. När alla de torra ingredienserna har blandats i ordentligt fortsätter du att dela och vika blandningen tills marängsmeten är tjock och blank med lite seg konsistens. Droppa ner några droppar röd gelefärg och rör försiktigt så att färgen löses upp.
 
4. Häll marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut på macaronsmattan eller på ett bakplåtspapper på en ugnsform. Knacka mot underlaget så att luftbubblorna försvinner. Låt stå och vila i rumstemperatur ca 45 minuter. 
 
5. Sätt ugnen på 150 grader och grädda i ca 10-15 minuter. Viktigt att hålla koll på dem så de inte blir brända. De ska knappt få någon färg på ovansidan, men ska lossna lätt. Efter man tagit ut dem från ugnen låt vila ca 5 minuter och lossa sedan försiktigt. Låt svallna helt innan man fyller upp dem med vaniljkrämen.
 
Fyllningen:
 
Vispa smöret och vaniljsocker vitt och fluffigt i en skål. Vispa gradvis i det siktade florsockret tills konsistensen är slät och krämig. Rör i röd karamellfärg. Spritsa fyllning på den ena macaronen och lägg ihop med en annan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glöm inte att följa mig på Instagram baakochmaat

Helgmeny

Så har ännu en vecka passerat och det är dags för en ny helgmeny. Denna helg bjuder jag er på en underbar kycklinggryta med en touch av Indien. En magisk skinkrätt som funkar lika bra på sommaren som till vintern. Och avslutar gör jag med en god soppa, då sommaren lyser med sin närvaro, tycker jag vi kurrar ner oss och avnjuter en god soppa i slutet av veckan.
 
På sötsaks fronten blir den en underbart god kladdkaka, kan man någonsin få för många goda kladdkakor ?? Tror inte det. :) Även triss i choklad ska ni få avnjuta i helgen.
 
Hoppas just du hittar din favorit ! :)
 
 
 
 
 
 
 
Söndag : Pumpasoppa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kolaglass

Även om denna sommaren inte har varit den bästa så har jag ändå unnat mig en del glass, det är ju så gott och på sommaren kan man verkligen komma undan med att äta massa glass. Denna kolaglass kan vara det ljuvligaste jag har ätit och lättaste glassen jag har slängt ihop, skönt när det inte behövs någon glassmaskin. Jag dekorerade några strutar med smält choklad och kokos som jag strödde på den smälta chokladen och det blev ljuvligt gott, nästa så gott att man bara ville fortsätta äta mer och mer, tur man har en spärr. ;)
 
 
 
 
 
Givetvs ska jag ge er mitt goda recept...
 
Du behöver:
 
* 3 dl vispgrädde
* 3 st äggulor
* 1 burk karamelliserad mjölk
 
 
Gör så här:
 
1. Vispa grädden så det blir toppar i grädden.
 
2. Vispar ner äggulorna en i taget.
 
3. Blanda i den karamelliserade mjölken och blanda ordentligt. Frys in glassen över natten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Glöm inte att följa mig på Instagram baakochmaat
Visa fler inlägg