Helgmeny

Så var det hög tid för ännu en helgmeny. Det är tack vare helgmenyn som jag märker att veckorna springer förbi, det känns som om jag bara sitter och gör helgmenyer. ;)
Denna helg bjuds det på en underbar paj, köttgryta, och en slående god vegetarisk rätt. Bland sötsakerna ska ni får svalka av er med en god glass och till kaffet funkar alltid en kaka med smak av choklad.
Hoppas ni hittar något ni tycker om ! <3
Fredag: Tacopaj
img_1323_5460c8b8e087c345d15b2258_5538e3cc2a6b2232f03ced3f
Helgens efterrätt: Rocky Road glass
img_0865_544eb2f29606ee3b93306a17_5538e53d2a6b2233929a0d56
Glöm inte att följa mig på Instagram baakochmaat

Helgmeny

Så var det hög tid för ännu en helgmeny. Det är tack vare helgmenyn som jag märker att veckorna springer förbi, det känns som om jag bara sitter och gör helgmenyer. ;) 
Denna helg bjuds det på en underbar paj, köttgryta, och en slående god vegetarisk rätt. Bland sötsakerna ska ni får svalka av er med en god glass och till kaffet funkar alltid en kaka med smak av choklad.
 
Hoppas ni hittar något ni tycker om ! <3
 
 
 
Fredag: Tacopaj
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Helgens efterrätt: Rocky Road glass
 
 
 
 
 
 
 
Glöm inte att följa mig på Instagram baakochmaat

Citronsockerkaka med choklad och kokos

Idag tänkte jag bjuda er på något sött till eftermiddagsfikat och det är en citronsockerkaka med chokladbitar i med kokos. Hur gott är inte det liksom ? Tror det går hem i alla munnar. :)
Det som är så härligt med just sockerkakor är att alla kan göra dem, det är både enkelt och går snabbt, men smaken är alltid helt ljuvlig.
Det helt perfekta sockerkaks receptet kommer här !
Du behöver:
* 50 g smör
* 1 dl mjölk
* 2 dl strösocker
* 2 ägg
* 1 tsk vaniljsocker
* 3 dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* 100 g mörk choklad
* Skalet från en riven citron
Dekoration:
* Kristyr
* Kokos
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka chokladen och riv citronskalet. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt mjölken.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör i äggpöset tillsammans med smör- och mjölkblandningen. Avsluta med att blanda i den hackade chokladen och skalet från citronen.
3.Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
4.Låt kakan stå kvar i formen ca 5 minuter innan den stjälps upp och får kallna.
5. Häll sedan på kristyr och toppa med kokos.
Så enkelt men så så gott...
Glöm inte att följa mig på Instagram baakochmaat
Visa fler inlägg