Små kladdkaksmuffins med vit chokladtryffel.

Vet inte om ni kommer ihåg när jag gjorde kladdkaka med chokladtryffel av Marabous jordgubbschoklad ? Testade iallafall innan vi flyttade att göra små kladdkaksmuffins med Marabous vita choklad och de blev ljuvliga.
Detta behöver du:
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
4 msk kakao
100 gram smör
Tryffelfyllningen:
1/2 dl vispgrädde
200 g choklad ( Marabous vita choklad )
1 tsk honung
1 msk smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smeten. Vispa inte, tillsätt sist smöret och häll sedan upp i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter, muffinsarna får inte bli bränd. Låt sedan de svalna i kylskåpet i någon timme.
Gör tryffeln, genom att hacka chokladen, koka upp grädden. När grädden kokat upp ta bort från plattan och vänd ner chokladen och rör tills chokladen har smält, vänd i en msk smör och honung och rör tills smeten är blank. Häll på tryffeln i formarna och ställ svalt i några timmar.
Verkligen tummen upp för dessa så prova ni med !

Små kladdkaksmuffins med vit chokladtryffel.

Vet inte om ni kommer ihåg när jag gjorde kladdkaka med chokladtryffel av Marabous jordgubbschoklad ? Testade iallafall innan vi flyttade att göra små kladdkaksmuffins med Marabous vita choklad och de blev ljuvliga.
 
 
Detta behöver du:
 
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
4 msk kakao
100 gram smör
 
Tryffelfyllningen:
 
1/2 dl vispgrädde
200 g choklad ( Marabous vita choklad )
1 tsk honung
1 msk smör
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smeten. Vispa inte, tillsätt sist smöret och häll sedan upp i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter, muffinsarna får inte bli bränd. Låt sedan de svalna i kylskåpet i någon timme.
Gör tryffeln, genom att hacka chokladen, koka upp grädden. När grädden kokat upp ta bort från plattan och vänd ner chokladen och rör tills chokladen har smält, vänd i en msk smör och honung och rör tills smeten är blank. Häll på tryffeln i formarna och ställ svalt i några timmar.
 
Verkligen tummen upp för dessa så prova ni med !
 
 
 
 
Visa fler inlägg