Freedom

Hej på er!! Alltså läs min rubrik en gång till om ni inte gjorde det ordentligt, för den här helgen är jag helt ledig ifrån vad allt heter när det kommer till plugg, så otroligt skönt! Alltså det är svårt att tagga till nu sista året för en salstenta och förhoppningsvis var det den sista på vårt program (om jag inte får U då, vilket är stor chans för första gången) så man firar ju ordentligt. Nu kommer jag äntligen ha lite tid för bloggen och kunna ge er magiskt goda recept igen och mig själv för jag känner att jag behöver uppdatera med både bakrecept och matrecept här hemma. Idag ska jag  och Nova försöka hinna att baka raw snickersbars *noom noom*, så det receptet lär ju dyka upp här i veckan. Men nu först blir det mys framför Nyhetsmorgon och hade jag haft ingredienserna hemma hade det lätt blivit en god grön boll här hemma.. Ha nu en härlig lördag och se till att njuta ordentligt!

Lyxen med hemstädning

Hej på er! Så är en ny vecka här och den är lika fullspäckad som vanligt, hinner inte riktigt med allt jag borde göra. Jag upplever det som stressigt att inte riktigt hinna med alla måsten i vardagen men jag vet att så fort studierna är över lär det bli bättre, då slipper jag att bolla studier med två jobb och familjeliv. Att känna att man inte har tid för något är väldigt frustrerande överlag.. Så om man hade haft möjlighet att ha städhjälp hemma hade jag absolut inte tacka nej, tänk att få de där extra timmarna i veckan över till familj och vänner och komma hem till ett rent hem...Just nu finns inte ekonomin till det då jag studerar och med CSN får man verkligen sålla vad man lägger pengarna på men den dagen jag är färdigutbildad, då blir det ett helt annat tänk med den saken. HemMiljö som jag skriver den här texten ihop med erbjuder just det jag efterfrågar (dock finns de än så länge bara i Stockholm med omnejd) helt enkelt ett tryggt företag med hög kvalité. De har kollektivavtal och är ett auktoriserat städföretag och även ett av ytterst få Svanenmärkta städföretag, det är verkligen något som jag som kunder värdesätter enormt. De är bland annat noga med att använda en hög andel miljömärkta rengöringsmedel, minimerar förbrukningen av icke nödvändiga kemikalier och har medarbetare med rätt utbildning inom såväl miljöfrågor som städmetoder. Så alla ni som bor i Stockholmsområdet tycker jag definitivt ska anlita HemMiljö så att ni kan lägga er tid på något som gör er glada i själen istället för att springa runt med dammvipan och dammsugaren i högsta hugg var och varannan dag. (Bild lånad från hemmiljö.se)

Raw Dumle kaka

Hej ! <3
Äntligen är lördagen här och det är ju perfekt för lördagsbak, jag och min dotter har verkligen börjat få en ny tradition här hemma och det är givetvis att baka på lördagar, det är så mysigt att stå i köket och slänga ihop lite bakverk, nyttiga som onyttiga. ;) Men idag blev det ett nyttigt bakverk som stod på schemat, en Raw Dumle kaka som innehåller massa fräscha ingredienser. Receptet är även det från den underbara boken Beautyfood (btw min bibel typ), kan verkligen inte leva utan den boken! Jag har gjort lite småjusteringar som ökade mått och lite kokosolja i den smälta chokladen så att chokladen inte spricker när man skär i kakan, men annars är den ganska så lik originalet, det vill säga helt perfekt... Så har ni inget för er in och baka i köket och om ni måste införskaffa ingredienserna först kan ni ju kika på min bildbomb av den här magiska skapelsen...
 
IMG_4175
 
Du behöver: (ca 9 bitar) Kakbotten:
 
*1 msk kokosolja
*2 dl havregryn
*1,5 dl cashewnötter
*4 msk raw kako
*1 tsk vaniljpulver
*0,5 dl kallt, starkt kaffe
*3/4 dl yakonsirap
 
Gör så här:
 
1.Klä en form ca 15x20 cm i plastfolie. Smält kokosoljan tills den blir precis flytande.
 
2.Mixa havregryn och cashewnötter till ett fint mjöl i en matberedare. Lägg över i en bunke. Blanda ner kakao, vaniljpulver, kaffe, sirapen och kokosolja. Rör ihop till en jämn smet.
 
3.Bred ut smeten i formen, sätt in i frysen, ca 20 minuter.
 
Receptet fortsätter under nästa bild... IMG_4181
 
Saltad Kolakaramell:
 
*1 dl kokosolja
*3/4 dl yakonsirap
*1,5 msk mesquitemjöl
*1 tsk vaniljpulver
*0,5 tsk flingsalt
 
Gör så här:
 
1.Smält kokosoljan till karamellen försiktigt i en kastrull och låt den svalna helt. Den ska vara flytande men inte varm.
 
2.Rör kokosoljan, sirap, mesquitemjöl, vaniljpulver och salt till en slät smet. Ta ut kakbotten ur frysen och bred på karamellen till ett jämnt lager.
 
3.Sätt in i frysen ca 30 minuter.
 
Sista delen av receptet är under nästa bild... IMG_4174
 
Chokladlager:
 
*75 g mörk vegansk choklad,minst 85% kakao av bra kvalité
*1 tsk kokosolja
 
Gör så här:
 
1.Bryt chokladen i mindre bitar, klicka i kokosoljan och rör runt.
 
2.Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Rör om då och då (speciellt om du värmen i micron).
 
3.Häll chokladen över kakan och fördela jämnt. Sätt tillbaka in i frysen och låt kakan stå i frysen minst en timme.
 
Jag förvara dem även i frysen efter jag skivat upp dem om jag inte ska servera alla på en gång.  IMG_4176 IMG_4180 IMG_4177 IMG_4182 IMG_4179
Visa fler inlägg