Rosa drömmar

Till lilla Novas dop nu i höst har jag tänkt att baka massor och vill ha lite rosafärgade kakor, så testade att göra rosa drömmar.
Till 30 drömmar:
 
* 2 dl strösocker
* 2 dl vetemjöl
* 1 msk vaniljsocker
* 1 tsk hjorthornsalt
* 50 g smör
* 1/2 dl rapsolja
* Några droppar röd karamellfärg.
 
Gör så här :
 
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser med smöret i bitar i en matberedare. Kör tills det är finfördelat. Tillsätt oljan. Kör snabbt till en smulig deg.
Vill ni göra det för hand så rör ni rumsvarmt smör och socker pösigt med en elvisp och blanda sedan ner alla de torra ingredienserna med hjälp av fingertopparna. Blanda i oljan och några droppar karamellfärg.
3. Forma 30 kulor och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Rosa drömmar

Till lilla Novas dop nu i höst har jag tänkt att baka massor och vill ha lite rosafärgade kakor, så testade att göra rosa drömmar.
 
Till 30 drömmar:
 
* 2 dl strösocker
* 2 dl vetemjöl
* 1 msk vaniljsocker
* 1 tsk hjorthornsalt
* 50 g smör
* 1/2 dl rapsolja
* Några droppar röd karamellfärg.
 
Gör så här :
 
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser med smöret i bitar i en matberedare. Kör tills det är finfördelat. Tillsätt oljan. Kör snabbt till en smulig deg.
Vill ni göra det för hand så rör ni rumsvarmt smör och socker pösigt med en elvisp och blanda sedan ner alla de torra ingredienserna med hjälp av fingertopparna. Blanda i oljan och några droppar karamellfärg.
3. Forma 30 kulor och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. 
 
 
 
 
 

Noblessetårta

Helt underbar tårta som är försvinnande god !
Till 12 personer
Detta behöver du :
* 200 g smör
* 175 g ljus choklad
* 125 g Noblesse apelsinkrisp ( nästan en hel förpackning )
* 4 ägg
* 2 dl strösocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 1/4 dl vetemjöl
* 2 msk kakao
* 1 tsk bakpulver
* 1 krm salt
Glasyr:
* 50 g smör
* 1/2 dl vispgrädde
* 125 g Noblesse apelsinkrips ( nästan en hel förpackning )
Garnering:
* 100 g Noblesse apelsinkrisp ( en halv förpackning )
* Grädde att spritsa
* Vinbär
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör, choklad och Noblesse över vattenbad eller i mikrovågsugn och låt svalna.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner chokladsmöret. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
3. Klä bottnen på en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20-30 minuter. Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen. Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.
4. Glasyr: Smält smör, grädde och Noblesse till glasyren. Häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar minst.
5. Lossa kakan från formen och garnera med Noblesse runt kanten. Spritsa två ringar runt kanten, fyll med vinbär i mitten och krossa Noblesse och häll över grädden.
 
Visa fler inlägg