Rosa drömmar

Till lilla Novas dop nu i höst har jag tänkt att baka massor och vill ha lite rosafärgade kakor, så testade att göra rosa drömmar.
 
Till 30 drömmar:
 
* 2 dl strösocker
* 2 dl vetemjöl
* 1 msk vaniljsocker
* 1 tsk hjorthornsalt
* 50 g smör
* 1/2 dl rapsolja
* Några droppar röd karamellfärg.
 
Gör så här :
 
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser med smöret i bitar i en matberedare. Kör tills det är finfördelat. Tillsätt oljan. Kör snabbt till en smulig deg.
Vill ni göra det för hand så rör ni rumsvarmt smör och socker pösigt med en elvisp och blanda sedan ner alla de torra ingredienserna med hjälp av fingertopparna. Blanda i oljan och några droppar karamellfärg.
3. Forma 30 kulor och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. 
 
 
 
 
 

Noblessetårta

Helt underbar tårta som är försvinnande god !
 
 
 
 
Till 12 personer
 
Detta behöver du :
 
* 200 g smör
* 175 g ljus choklad
* 125 g Noblesse apelsinkrisp ( nästan en hel förpackning )
* 4 ägg
* 2 dl strösocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 1/4 dl vetemjöl
* 2 msk kakao
* 1 tsk bakpulver
* 1 krm salt
 
Glasyr:
 
* 50 g smör
* 1/2 dl vispgrädde
* 125 g Noblesse apelsinkrips ( nästan en hel förpackning )
 
Garnering:
 
* 100 g Noblesse apelsinkrisp ( en halv förpackning )
* Grädde att spritsa
* Vinbär
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör, choklad och Noblesse över vattenbad eller i mikrovågsugn och låt svalna.
 
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner chokladsmöret. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
 
3. Klä bottnen på en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20-30 minuter. Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen. Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.
 
4. Glasyr: Smält smör, grädde och Noblesse till glasyren. Häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar minst.
 
5. Lossa kakan från formen och garnera med Noblesse runt kanten. Spritsa två ringar runt kanten, fyll med vinbär i mitten och krossa Noblesse och häll över grädden.
 
 
 
 

Långpannekaka med sommarbär

Supergod kaka som min mamma bakade och bjöd på !

Detta behöver du:

* 300 g vit choklad
* 3 ägg
* 1 1/2 dl strösocker
* 4 dl vetemjöl
* 1 1/2 msk vaniljsocker
* 1 tsk bakpulver
* 1 dl kokosflingor
* 3 dl bär t.ex hallon ,blåbär och vinbär
* Mandelspån

Garnering:

* Florsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Dela chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

3. Blanda vetemjöl , vaniljsocker , bakpulver och kokosflingor. Vänd ner blandningen växelvis med chokladen i äggsmeten.

4. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Fördela bären i smeten och strö över mandelspånen. 

5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Känn med sticka att kakan är klar , låt den svalna. Strö sedan över florsocker på kakan. 







Visa fler inlägg