Svamprisotto med grönkål

Hej på er !
 
Lite tyngre inlägg igår då det var ett år sedan en vän gick bort och kände att jag behövde skriva av mig lite, men känslorna är ljusare än de var för ett år sedan. <3 Idag tänkte jag bjuda er på en vegetarisk svamprisotto med grönkål, alltså jag fullkomligt älskar risotto och speciellt på en fredagskväll då jag tycker att det är lite extra lyx. Den här risotton har en ganska så tung vitlökssmak och det är något jag älskar men om ni endast vill ha en vitlöksklyfta i går det bra också. Så sitter ni där och funderar på vad ni ska slänga ihop ikväll är det här rätten för er, och ni som ska ha vänner över på middag kan ju imponera med den här enkla risotton. :)
 
risotto4
 
 
Du behöver:
 
*4 port. arborioris
*1 liter vatten
*3 msk grönsaksfond
*1 gul lök
*1 msk smör
*2 msk vitvinsvinäger + 1 dl vatten
*150 g grönkål
*250 g champinjoner
*2 vitlöksklyftor
*2 krm vitpeppar
*2 krm flingsalt
*1 citron
*100 g parmesanost
*Salt och peppar
 
Gör så här:
 
1.Koka upp vatten och fond, håll sedan varmt. Hacka löken fint, stek den i smör till den är genomskinlig, rör i riset och låt det steka med i ett par minuter utan att det tar färg.
 
2.Häll i vitvinsvinäger blandat med vatten och låt det ånga av. Skopa i ett par skopor av buljongen och låt det koka in, fortsätt hälla på buljongen tills risotton är klar. Rör om då och då.
 
3.Koka upp vatten och förväll strimlad grönkål snabbt, använd bara fina gröna blad och det yttersta av grönkålen. Skölj i kallt vatten.
 
4.Ansa och hacka svampen. Stek den i en torr stekpanna. Rör i en klick smör när svampen har vätskat av sig. Krydda med pressad vitlök, peppar och salt.
 
5.Rör i svampblandningen och grönkålen i den färdiga risotton. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Riv i osten och rör om. Servera med skivade parmesanost .
 
risotto2 risotto3

Det här är hjärtat

I vågornas brus jag känner din närvaro, i solens spegelblänk på havet din själ drar förbi. Ett år har passerat förbi och varje dag det sticker till, ett hjärta som brustit och inte plockats ihop. I all hast en tror att livet fortsätter i glädjens tecken men så en dag en tanke som för en till den tiden då vi alla var fria och levde livet, det där skrattet och skämtet som fick en att le, även de dagarna en inte ville le så blev det omöjliga förverkligat. Den förmågan så stark och underbar, men den dagen för ett år sedan de enda tankarna som var kvar lämnade i ett indränkt blad som föll till marken i ett långsamt fördärv, likt tomma och övergivna hus en stad som står där på sin ruin det enda som skildrades var tomhet och panik... Tårar faller och hjärtat skriker men ingen ser och ingen hör för hur ska någon förstå den saknaden som består och äter upp en inifrån, lycka är något vi alla söker och jag försöker förstå att det nu är i solens strålar du myser med din charm och underbara själ. Det är tomt och det gör ont men tack för att jag ändå fick vara en del av ditt liv... unnamed

Chokladhjärtan fyllda med hallon och blåbärssorbet

Glad alla hjärtans dag på er ! <3
 
Idag tänkt jag ge er ett tips på en superenkelt men så otroligt vacker efterrätt att bjuda er käresta på ikväll. Chokladhjärtan med hallon och blåbärssorbet, visst låter det så där perfekt kärleksfullt ? <3
 
7 
 
 
Du behöver: (6 st portioner)
 
*6 st hjärtformade silikonformar
*200 g vit choklad
*200 g mörk choklad
*250 g frysta hallon
*250 g frysta blåbär
*2 msk nutella
*1 apelsin
*1 banan
 
Gör så här:
 
1.Smält den vita choklad i en bunke och den mörka chokladen i en bunke över vattenbad. Varva med att pensla den mörka och vita chokladen i formarna. Täck formen ordentligt och låt stå i kylskåpet ca 10 minuter, upprepa sedan 3-4 gånger. Efter sista penslingen låt formarna stå i kylskåpet ca 30 minuter.
 
2.Ta sedan ut formarna från kylskåpet och ta försiktigt bort silikonformen, ställ in chokladhjärtanen i kylskåpet medan du gör sorbeten.
 
3.När jag gör min sorbet använder jag en sorbetmaskin, jag varvar med hallon och blåbär och trycker ut sorbeten. Har ni ingen sorbetmaskin går det bra att tina bären lite och mixa med en stavmixer och ställa in i kylskåpet ca en timme.
 
4.Blanda i Nutella i sorbeten. Skiva upp apelsinen och bananen. Ta ut chokladformarna och fyll upp med sorbet och dekorera med apelsin och banan.
 
4 3 1 2 8
Visa fler inlägg