Nutellagrottor

Alltså mina vänner jag är i himlen, dessa nutellagrottor kan vara de godaste småkakor jag någonsin ätit, ni vet när man tar en kaka och liksom bara måste ta en till och en till och så håller det på så där, då är dessa ljuvliga kakor. Men det är klart när man tänker på det, kan nutella ens bli fel i bakverk ? Enligt mig är den frågan lätt, klart det aldrig kan bli fel med nutella. :) Jag menar bara titta på bilderna ! Åh måste nog springa ner och ta en till nu... img_0861_565a0391ddf2b30a654a9b33 img_0868_565a03fcddf2b30a6bc50638 Här får ni mitt magiska recept ! Du behöver: * 200 g smör * 1 dl strösocker * 1 msk vaniljsocker * 4,5 dl vetemjöl * 1 tsk bakpulver Fyllning: * 1,5 dl nutella Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Rör matfett, socker och vaniljsocker ljust och smidigt. Blanda samman mjölet med bakpulvret och arbeta in det i smeten. 3. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Forma runda bollar. Lägg dem i muffinsformar av papper. Gör ett hål i mitten av varje kaka. 4. Lägg lite nutella i varje hål. Ställ formarna på en bakplåt och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de fått färg. Känner ni nu att ni måste baka dessa så är det bara att ställa sig i köket, finns inget lättare att baka än just småkakor och försök inte få till dem så där perfekta, hemmagjorda småkakor ska se hemmagjorda ut. :) img_0864_565a03bd2a6b222c6a413cde img_0867_565a03e5ddf2b30a77cf01d8 img_0865_565a03d1e087c32dbbf2baa8  

Moussaka på mitt sätt

Hej i stugorna ! Idag blir det ett sent recept, men bättre sent än aldrig. ;) Jag tänker damma av ett gammalt recept som jag tror vi alla har ätit något gång, givetvis pratar jag om Moussaka, men Moussakan är gjord på mitt sätt och så som  vi hemma hos oss vill äta den. En gratäng med köttfärs, potatis, en god sås och ost kan ju aldrig bli fel. :) IMG_0692 Här får ni mitt smarriga recept ! Du behöver: * Ca 800 g potatis * 1 gul lök * 2  vitlöksklyftor * 3 msk olivolja * 500 g blandfärs * 1 förpackning krossade tomater * 2 msk tomatpuré * 1 tsk salt * 1 krm peppar * 3 dl mild naturell yoghurt * 3 ägg * Riven ost Gör så här: 1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt bryna med tills den fått fin färg. Häll över tomatkross och tillsätt tomatpuré, salt och peppar. Låt puttra under lock ca 30 min. 2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen. Varva köttfärssås och potatis i en lätt smord ugnssäker form. 3. Vispa samman yoghurt och ägg. Häll blandningen i formen och smula över riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min. Servera rätten med en blandsallad och du får en måltid som din mage kommer älska. :)   IMG_0693

Helgmeny

Hej på er denna torsdag ! Hoppas allt är bra med er ? Själv sitter jag här och njuter av att helgen snart är nära, känner att jag är i behov av lite vila nu, men först är det ett danspass kvar på arbetsagendan och lite hemtenta skrivande, sedan tar jag helg. :) Imorgon ska jag starta upp ordentligt med julbaken, så håll utkik nu  när vi går in i december månad, för bloggen kommer fyllas av underbart goda juliga recept. :) Men nu över till denna veckans helgmeny, det är en härlig blandning av kött, fisk och paj och godsakerna de är så goda att de försvinner i ett nafs, jag ska inte skriva mer utan ni får själva kika och se om inspirationen infinner sig till helgens alla måltider. Fredag: Gratinerad skinka med banan och curry 1445032198-11920   Lördag: Fiskgryta med körsbärstomater, fänkål och chili 1444934945-11920   Söndag: Tacopaj img_1323_5460c8b8e087c345d15b22581   Helgens efterrätt: Kladdkaka med Dulce de leche gömmor 1447072871-11920   Helgens godsak: Strasskakor img_0393_560279c62a6b224236d89f1f
Visa fler inlägg