Burgare med kimchimajonnäs på surdgesbröd

Hallåsan! Vilken underbar kväll det är idag med, alltså låt sommaren vara så här bra tack! <3
 
Idag ska ni få ett helt underbart recept som jag fann i senaste Buffé tidningen och som jag endast lagt till ett fåtal ingredienser och tagit bort några enstaka. Man behöver inte ändra om så mycket när det redan är perfekt!
 
 
Du behöver:
4 portioner
 
* 800 g sötpotatis
* 1 dl kimchi
* 1,5 dl majonnäs
* 2 tomater
* 4 salladsblad
* 500 g nötfärs
* 4 skivor ost
* 4 surdegsfrallor
* 1 röd lök
* 2 vitlöksklyftor
* 0.5 msk gurkmeja
* Salt och peppar
* Rapsolja
* Toppa med basilika eller någon annan god krydda
 
Det går även att ha avokado i burgaren, testade inte det vid tillfället men tror det blir supergott!
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 225 grader och tvätta och skala sötpotatisen. Skär sötpotatisen i pomme frites. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och blanda med rapsolja, salt och peppar.
 
2. Rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills de fått fin färg. Rör om då och då.
 
3. Hacka kimchin och blanda med majonnäsen. Skiva tomaterna, löken och skölj salladen.
 
4. Häll i salt, peppar, gurkmeja och pressade vitlöksklyftor i färsen och blanda med händerna. Forma färsen till 4 burgare. Krydda med mer kryddor om ni tycker det behövs. (Går att göra färsen dagen innan och låta färsen stå till sig).
 
5. Stek i rapsolja några minuter på varje sida. Lägg i slutet på osten så att den smälter.
 
6. Rosta brödet. Montera därefter ihop hamburgarna med kimchimajonäs, sallad, tomat, lök och burgare. Toppa med mer lök och basilika.
 
Servera med kimchimajonäs vid sidan av till sötpotatisen.
 
Alltså verkligen en perfekt burgare och om ni vill grilla burgaren så går det lika bra.