Saffransmums
Du behöver:
* 200 g smör
* 1 g saffran
*4 ägg
* 4 dl strösocker
* 5 dl vetemjöl
* 1 msk vaniljsocker
* 2.5 tsk bakpulver
* 2 dl mjölk
Glasyr:
* 150 g smör
* 7.5 dl florsocker
* 4.5 msk kakao
* 3 tsk vaniljsocker
* 1 dl kaffe
Garnering:
*3 dl kokos
Gör så här:
1. Sätt ugnen 175 grader och klä en ugnsform med bakplåtspapper.
2. Smält smöret, rör ner saffran och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker på hög hastighet elvisp tills det blivit ljust och fluffigt.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten.
Vänd försiktigt till en klumpfri smet.
4. Häll mjölken i smöret och tillsätt det sedan i äggblandningen. Vänd om försiktigt så att det inte kommer luft i smeten.
5.Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Tag ut och låt svalna.
När kakan står och svalnar kan du göra glasyren.
6. Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resterande ingredienser.
7.Rör ihop till en klumpfri smet och bred den sedan över den avsvalnade kakan. Strö sedan över kokos.
Men åh vad gott det låter! :)