Kladdkaka med salta kex

Hej på er! Hoppas att ni haft en underbar påsk och fått fira den med era nära och kära. Skönt att solen kom till Halmstad med så att man i alla fall fått njuta av en dag med sol. :)
 
Idag är kanske sista dagen man har lite folk över på påskfirande och då passar det perfekt att slänga ihop den här superenkla och supergoda kladdkakan. För vi vet ju alla att choklad och salt passar perfekt ihop och med en chokladtryffel uppepå kan det ju inte annat än bli en fullträff!
 
 
Kladdkakan:
 
Du behöver: 
 
* 100 g smält smör 
* 2 ägg 
* 3 dl socker
* 2,5 tsk vaniljsocker
* 4 msk kakao 
* 0,5 tsk salt
* 1,5 dl mjöl 
* Kokos till formen
* Ca 12 stycken tuc kex
* 100 g choklad (55%) + 3 msk kallpressad kokosolja
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna. 
 
2. Smöra en rund form (20X20) och strö kokos i formen. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda ner resten av  de torra ingredienserna. Avsluta med att röra ner det smälta smöret. 
 
4. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter.  Ta ut kakan och tryck ner tuc kex. Låt kakan svalna.
 
5. Smält chokladen och kokosoljan över vattenbad. Ringla chokladen över kakan. Ställ in i kylskåpet och låt chokladen stelna innan kakan serveras.
 
Servera gärna med en lättvispad grädde. Mums mums och mums!
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Clin:

Det där såg farligt gott ut =)

Svar: Ja den här var verkligen farligt god :)
Baakochmaat