Dragon och senapsbakad lax med rödbetskräm

Nu börjar min mage kurra så där mycket som den gör när man äter lunch alldeles för sent...Idag blir det inte mycket till lunch, bara äggmacka faktiskt och det är ju inte det roligaste man kan äta. Annat är det med denna laxrätt, det är något som man skulle kunna äta dag in och dag ut. Rödbetskrämen höjer verkligen rätten till oanade höjder, tänk er en kräm som är så len att det känns som man äter glass till middag, det ni ! ;) Skulle bara kunna mumsa i mig rödbetskrämen, men viktigt med lite protein med så då är det bra att även laxen var helt magisk. Gillar ni fisk och lax är detta maträtten för er ! :)
 
 
 
 
Du behöver;
( 4 portioner )
 
* 800 g potatis
* 500 g färsk lax
* 3 krm dijonsenap
* 1 tsk dragon
 
Rödbetskräm:
 
* 250 g förkokta rödbetor
* 2 msk smör
* 1-2 krm salt
* 1.2 krm vitpeppar
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och tvätta potatisen, koka den mjuk. 
 
2. Lägg laxen i en ugnssäker form med skinnsidan ner. Salta den. Blanda samman senap och dragon, pensla på laxen. Laga den mitt i ugnen ca 15 minuter.
 
3. Dela rödbetorna i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och värm tillsammans med smör. Mixa till en slät puré. 
 
4. Smaka av med salt och peppar.
 
Serveras med rivna morötter.
 
 
 
 
 
#1 - - Dixi Wonderland:

Ser fantastiskt gott ut :)

Svar: <3
Baakochmaat

#2 - - MADDISENJ.SE:

Åh så gott det ser ut

Svar: <3
Baakochmaat

#3 - - Sanna | Beauty & Bride:

Men Yum-MY! Älskar lax och rödbetor, så detta måste jag defintivt prova på :)

Svar: Ja det är ju så gott, du kommer gilla denna rätten <3
Baakochmaat

#4 - - Gabriella:

Åh vilken rolig idé med rödbetskräm! Rödbetor kan vara det godaste med hösten :)

Svar: Ja verkligen det bästa :)
Baakochmaat

#5 - - Elin:

Intressant!