Hej på er denna fredag !
Visst är fredagar helt underbara dagar? När man får den där sköna helgkänslan att man är ledig ( dock är jag inte ledig, tentarpluggar som en galningen, men jaja försöker ta väck den dåliga känslan, helgkänslan är sååååå mycket bättre ) och bara kan gosa ner sig i soffan.
Jag tycker att alla gratäng rätter med köttfärsås är rätt på en fredag så idag ska ni få en underbar gå Cannelloni med tomatsallad, det som gör denna rätt så god är att laga den med färska (!!) lasagneplattor. Och gillar att det är små rullar, så den goda köttfärsen stannar kvar inne i lasagnen och inte rinner ut. :)
Här kommer det superenkla och supergoda receptet ! :)
Du behöver:
* 0,5 rödlök
* 1 vitlöksklyfta
* 500 g blandfärs
* 2 tsk smör
* 2 msk tomatpuré
* 1 köttbuljongtärning
* 1 dl vatten
* 2 krm svartpeppar
* 2 tsk oregano
* 1 pkt färska lasagneplattor
Béchamelsås:Du behöver:
* 25 g smör
* 2 msk vetemjöl
* 5 dl mjölk
* 2 krm salt
* 2 krm vitpeppar
Tomatsalladen:Du behöver:
* 3 tomater
* 1 pkt mozzarella
* 0,5 rödlök
* Olivolja
* Flingsalt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Bryn färsen, löken och pressa ner vitlöken i smör i en stekpanna.
2. Rör i tomatpuré, buljongtärning och vatten. Sjud ca 5 minuter och smaka sen av med peppar och oregano.
3. Béchamelås: Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg en sträng köttfärsås längs ena sidan av lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg dem i en smord form.
5. Häll över såsen och gratinera i ugnen ca 30 minuter.
6. Tomatsalladen: Skiva tomat, mozzarella och lök. Varva på ett fat och ringla över lite olivolja. Krydda med flinsalt.
Sedan är det bara att njuta av denna måltid <3
Ser riktigt gott ut :) Hoppas du får en trevlig helg ^^