Red Velvet Cake

Har länge velat göra en Red Velvet Cake och när jag bläddrade igenom en mattidning fick jag se ett av Linda Lomelinos recept. Gjorde om lite grann för att få det mer som jag vill ha och så god den blev. Denna tårtan bjöd jag på när jag firade min födelsedag och det blev även en sådan här minitårta jag gjorde till nyår. Bottnarna är så där härligt saftiga och cream cheesen smälter i munnen med kokostäcket som är dekorerat med runt tårtan. Jag hackade även ner vit och mörk choklad och tryckte ner i fyllningen. Tårtan blev verkligen magiskt god ! Om jag hade kunnat hade jag bakat en sådan här tårta till er allihopa så ni hade fått smaka, så god var den ! :) Tycker verkligen ni ska testa detta recept när ni ska fira något speciellt. :)
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer detta underbara Red Velvet Cake receptet !
 
Du behöver:
 
Tårtbottnar:
 
* 6 1/4 dl mjölk
* 2 1/2 msk vitvinsvinäger
* 9 1/4 dl vetemjöl
* 2 1/2 tsk bikarbonat
* 2 1/2 msk kakao
* 5 msk maizena majsstärkelse
* 7 1/2 dl strösocker
* 5 stora ägg
* 5 dl rapsolja
* 5 msk röd karamellfärg
 
Gör så här:
 
1. Smörj och mjöla två bakformar som är 20 cm i diameter och två mindre formar som är ca 11 cm.
 
2. Blanda mjölk och vitvinsvinäger i en skål. Låt stå i 20-30 minuter tills blandningen är rumsvarm och har tjocknat något, det ska se ut som om den har skurit sig en aning.
 
3. Värm ugnen till 175 grader. Sikta ner mjöl, bikarbonat, kakao, maizena och socker i en skål. Vispa samman ägg, olja, mjölkblandning och karamellfärg i en skål och blanda ner de torra ingredienserna. Vispa ca 1 minut.
 
4. Sedan ska det fördelas jämnt i formarna ca 3/4 delar av smeten ska delas upp i de större formarna och den sista 1/4 delen ska fördelas i de mindre formarna. 
 
5. Grädda de stora bottnarna i cirka 35 - 40 minuter och de små i ca 25 minuter. Stick ner en tandpetare i kakan för att kontrollera att den är färdiggräddad.
 
6. Låt bottnarna svalna av i formarna ca 10 minuter och stjälp sedan upp dem på ett galler för att låta de svalna helt.
 
Tänk på att inte dela bottnarna innan det är dags att fylla tårtan.
 
 
 
 
 
 
Cream cheesefrosting:
 
Du behöver:
 
* 300 g rumstempererat smör
* 900 g philadelphiaost
* 10 1/2 dl florsocker
* 3 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
 
1. Vispa smöret vitt. Tillsätt philadelphiaosten och vispa till en jämn och tjock smet. 
 
2. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ännu mer. Låt stå i kylen en stund så frostingen inte är för lös.
 
 
Chokladfyllning:
 
Du behöver:
 
* Ca 100 g vit choklad
* Ca 100 g mörk choklad
 
Gör så här:
 
Hacka chokladen i mindre bitar, blanda ihop i en skål.
 
 
Dekoration:
 
* Ca 150 g kokosflingor
* Körsbär
* Rött glitter ( om man vill ha det, jag använde det då det passade när det var jultider )
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan kommer man till de roliga, att bygga ihop tårtan ! :)
 
Här kommer en enkelt beskrivning:
 
1. Dela de två större bottnarna i 4 tunna bottnar ( 2 på varje tårtbotten ). Lägg den första bottnen på ett tårtfat och bred ut ett jämnt lager frosting, häll på ca 1/6 del av den hackade chokladen och tryck ner lite lätt. Upprepa tills du har använt tre av bottnarna. Lägg den sista bottnen överst med den skurna sidan ner.
 
2. Bred ut ett tunt lager frosting över hela tårtan. Låt den stå i kylen ca 35 minuter. Lägg sedan på ytterligare ett lager frosting för att jämna till tårtan. Sätt in i kylen och låt stelna.
 
3. Dela de två mindre bottnarna i fyra tunna bottnar ( 2 på varje tårtbotten ). Lägg den första bottnen på en tårtlyftar ( stor tårtspade ) och bred ut ett jämnt lager frosting, häll på 1/3 del av den hackade chokladen som är kvar och tryck ner lite lätt. Upprepa tills du har använt tre bottnar. Lägg den sista överst med den skurna sidan ner.
 
4. Bred ut ett tunt lager frosting över hela tårtan. Låt den stå i kylen ca 35 minuter. Lägg sedan på ytterligare ett lager frosting för at jämna till tårtan. Låt den stå i kylen och stelna ca 35 minuter.
 
5. Hur man sätter ihop våningstårtan: Börja med bottenvåningen, den största tårtan. Placera den på ett tårtfat om du inte redan gjort det vid ihopsättningen. Placera sedan den lilla tårtan ovanpå den stora, använd tårtlyftaren ( den stora tårtspaden ) som du använde vid ihopsättning av den lilla tårtan. För att hålla den lilla tårtan på plats kan du använda dig av en grillpinne av trä, du sticker igenom den i mitten av tårtan.
 
6. Jämna till med frostingen om det har blivit lite förstört vid ihopsättning av våningstårtan.
 
7. Täck hela tårtan med kokosflingor och även kanten av tårtfatet så det ser ut som en vall utav snö. Strö sedan på rött glitter och till sist lägger du på körsbären. Ställ in i kylen.
 
 
För varje gång jag gör en tårta så tänker jag, detta var den bästa jag någonsin gjort. Givetvis känner jag så nu med, för smakerna passade så bra ihop. Men får nog inse att jag älskar alla tårtor så länge det innehåller frosting, mousse eller fluff.
 
 
 
 
 
 
 
 
Glöm inte att följa mig på Instagram baakochmaat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Lilla Malin:

Ååhå vad gott det lät!

#2 - - starsinlife:

åhhh vad fin!! vad duktig du är:)

Svar: Tack fina du, så glad jag blir :)
Baakochmaat

#3 - - NICOLE:

Så fin tårta! =)

#4 - - GoForFit:

Wow, vilken skapelse!

sv: Tack! :D

Svar: Tack fina du <3
Baakochmaat

#5 - - Anonym:

Gud vad god den ser ut🌠

#6 - - Pauline:

den såg väldigt god ut! älskar körsbär :)

Svar: Tack fina du <3 Ja det är ju bara så gott :)
Baakochmaat

#7 - - Life of Johanna:

Det rinner ur munnen på mig :)

Tack snälla du, jag hoppas med och tror jag kommer bli en bra mamma, men det är ju så nytt

#8 - - myawesomedays.blogg.se:

Men vad gott. :)

#9 - - Marie Bergman:

Gott =)

#10 - - Kajsa-Stina:

Gud vilken vacker tårta! Har faktiskt aldrig ätit den själv någon gång men känner mig sugen att testa på det! Ser så god ut också :)

Hoppas du får en superbra fredag fina du <3 Massa kramar!

Svar: Tack fina du, så glad jag blir <3 Den var verkligen god, så den får du våga dig på någon gång :) Kram
Baakochmaat

#11 - - MALIN:

Mums, vad god! Och fin! Svar: Haha hur kan man inte fastna framför Revenge? ;) Grym serie!

#12 - - Erika:

Så fin den var :)

#13 - - Sara:

Ser super gott ut! :D

#14 - - Lisa:

Så god och så fin!

#15 - - Celine:

Så fin!

#16 - - Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ:

Vad duktig du där. Den blev jättefin. Den där kanske jag borde ge mig på att baka en dag. Men kanske göra den i mini variant. Det blir ju väldigt mycket tårta annars haha.

Trevlig helg!
kram

Svar: Tack fina du, så glad jag blir <3 Ja det tycker jag, bara att halvera ingredienserna så blir det en mini :) Kram
Baakochmaat

#17 - - caroline:

Vilken drömtårta! :D

Svar: Tack fina du :)
Baakochmaat

#18 - - Henrietta Nylund:

Ååh vad gott!

#19 - - Elin karlsson:

Åh så god den ser ut!!

#20 - - Julia:

åh gott :)!

#21 - - Gabriella:

Den såg ju frestande god ut:)
Kram

#22 - - S A R A:

så underbar den ser ut!

#23 - - Longevity - en blogg om hälsa:

Ser jättegott ut!

#24 - - Beatrice Jakobsson - Fotograf :

Vad gott!

#25 - - Ronja knutsson:

Helt sjukt vad gott det ser ut!! Synd att jag äter lchf :(( eller synd och synd men, nästa fufuskdag blir det denna! ;)

Svar: Tack fina du <3 Ja då får du fuska lite nästa gång du har din sådan dag :)
Baakochmaat

#26 - - Boel:

Ser helt fantastisk ut!

Sv: Ja, verkligen :D

#27 - - ✫ Fru Eriksson:

Waooooooo vilken tårta ♡ ....
Är lite "off" p.g.a min hälsa ifall du skulle sakna mig!

Svar: Tack fina du <3 Usch hoppas det inte är något allvarligt ! Krya på dig ! <3
Baakochmaat

#28 - - Ida:

Oj vad gott det ser ut! Skulle verkligen inte säga nej till den :)

#29 - - Maria:

men vilken fin bakelse :)

Svar: Tack fina du <3
Baakochmaat

#30 - - MADDISENJ.SE:

Wow vad läcker den var, såg riktigt god ut också!

Svar: Tack fina du :) <3
Baakochmaat

#31 - - Emma:

Nej vad gott! :D

#32 - - hanna:

såg riktigt gott ut !:)

#33 - - Emmelie:

Vilken ljuvlig skapelse! Har aldrig testat red valvet men jag håller med om att man ser den överallt och den är alltid lika lockande med sin röda härliga färg :-D

Svar: Tack fina du <3 Ja verkligen och så god den blev :) Kram
Baakochmaat

#34 - - Katta:

Mums!

#35 - - bookofems.blogg.se:

åh det är något som jag med alltid har velat testat! :D

#36 - - Teaafugglas:

Mmm vad god den ser ut! Är den kladdig också? :)

Svar: Den är inte kladdig i bottnarna men väldigt saftig :)
Baakochmaat

#37 - - DeeDee:

Vart är den röda färgen? Red velvet cake så ska ju kakan vara väldigt röd som på lindas bilder? Du har använt 5 msk karamellfärg, men jag tycker inte kakan ser röd ut? Ska själv baka den nu därför jag undrar, eftersom jag verkligen vill ha en röd tårta och inte som en vanlig kaka? Behöver man ha i ännu mer färg tro?

Svar: Jag tycker de blev röda dock visas det kanske inte på bilden så bra. Har ju inte samma proffsutrustning som dem
😝 Även Linda hade i 5 msk röd karamellfärg 😃👍
Baakochmaat