After Eight tårta med grädde

För alla mintälskare är denna tårtan super, kraftig mintsmak och grädden blir toppen över i:et. Hade inga färska bär hemma, men skulle vara supergott med blåbär, hallon och jordgubbar !
 
 
 
Till 12 personer
 
Detta behöver du :
 
* 200 g smör
* 100 g mörk choklad
* 100 g After Eight ( 12 plattor )
* 4 ägg
* 2 dl strösocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 1/4 dl vetemjöl
* 2 msk kakao
* 1 tsk bakpulver
* 1 krm salt
 
Glasyr:
 
* 50 g smör
* 1/2 dl vispgrädde
* 100 g After Eight ( 12 plattor )
 
Garnering:
 
* 200 g After Eight ( 24 plattor )
* Grädde att spritsa
 
 
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör, choklad och After Eight över vattenbad eller i mikrovågsugn och låt svalna.
 
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner chokladsmöret. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
 
3. Klä bottnen på en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20-30 minuter. Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen. Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.
 
4. Glasyr: Smält smör, grädde och After Eight till glasyren. Häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar minst.
 
5. Lossa kakan från formen och garnera med After Eight runt kanten. Spritsa grädde runt kanten och i mitten, avsluta med att dela två After Eight och sätta dem i mitten.
 
Sedan är det bara att avnjuta !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Mamma Mindy:

Mums vad gott..kram

#2 - - Annika:

MUMS! :)

#3 - - Lisa:

Jag bara älskar den!!

#4 - - Marie:

Jättesmarrig , tack från oss på Gustavsberg.

#5 - - Natalie:

Oj vad smarrigt!