Noblessetårta
Helt underbar tårta som är försvinnande god !
Till 12 personer
Detta behöver du :
* 200 g smör
* 175 g ljus choklad
* 125 g Noblesse apelsinkrisp ( nästan en hel förpackning )
* 4 ägg
* 2 dl strösocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 1/4 dl vetemjöl
* 2 msk kakao
* 1 tsk bakpulver
* 1 krm salt
Glasyr:
* 50 g smör
* 1/2 dl vispgrädde
* 125 g Noblesse apelsinkrips ( nästan en hel förpackning )
Garnering:
* 100 g Noblesse apelsinkrisp ( en halv förpackning )
* Grädde att spritsa
* Vinbär
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör, choklad och Noblesse över vattenbad eller i mikrovågsugn och låt svalna.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner chokladsmöret. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
3. Klä bottnen på en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20-30 minuter. Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen. Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.
4. Glasyr: Smält smör, grädde och Noblesse till glasyren. Häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar minst.
5. Lossa kakan från formen och garnera med Noblesse runt kanten. Spritsa två ringar runt kanten, fyll med vinbär i mitten och krossa Noblesse och häll över grädden.
Ohh så gott!! Redan kär!! :)