Sockerkaksbottnar:
( Gjorde tre stycken , och gjorde varje smet för sig, så allt ska vara x 3 )
Du behöver:
* 2 dl socker
* 3 små ägg
* 50 gram smör
* 2 tsk bakpulver
* 3 dl vetemjöl
* 1 dl mjölk
* 2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. ( Använt en i diameter 26 )
3. Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp, matberedare eller för hand.
4. Smält smör. Ta av från värmen och tillsätt mjölken.
5. Vispa i smör och mjölkblandningen i äggblandningen. Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda hastigt till en jämn sockerkakssmet.
6. Häll sockekakssmeten i formen.
7. Grädda sockerkakan i cirka 45 minuter. Provstick - kakan ska ej vara kladdig i mitten. Låt sockerkakan svalna något. Vänd upp sockerkakan på en tallrik och vänd sedan över igen på en skärbräda eller serveringsfat.
Vänta med att skära upp dem tills du ska fylla tårtan.
Kladdkakasbotten:
Du behöver :
* 100 g smör
* 2 ½ dl socker
* 2 ägg
* 1 ½ dl vetemjöl
* 3 msk kakao
* 1 tsk vaniljsocker
Gör så här :
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smör och bröa en form med löstagbara kanter. ( Har använt en i diameter 26 )
2. Smält smöret. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
3. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Kakan ska bli låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.

Vit chokladmousse:
( Till två lager )
Du behöver:
* 300 g vit choklad
* 4 dl vispgrädde
* 200 g philadelphia
Gör så här:
1. Dela chokladen i små bitar och lägg i en bunke.
2. Värm grädden till den nästan kokar, den får dock absolut inte koka!
3. Häll den heta grädden över chokladen. Rör om tills det är en jämn smet.
4. Ställ in i kylen för att svalna, gärna över natten.
5. Lägg i philadelphian och vispa upp till en bra konsistens.
Hallonmousse:
( Till ett tjockare lager eller två )
Du behöver:
* 400 g frysta hallon
* 2 dl florsocker
* 200 g philadelphia
* 8 gelatinblad
* 4 dl grädde
Gör så här :
1. Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter. Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund.
2. Blanda ca hälften av hallonmoset med philadelphian och florsockret. ( Sikta florsockret först )
3. Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden. Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset, låt svalna en stund och blanda ner i hallon-philadelphiaostengrädden.
4. Blanda till sist ner den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.

Hallonfrosting:
Tänk på att göra hallonpurén först till frostingen då den behöver svalna så att frostingen inte smälter när man blandar ihop det.
Hallonpuré:
Du behöver:
* 4 dl hallon
* 4 msk strösocker
* En citron ( Saften från citronen )
Gör så här :
Hetta upp hallonen med strösocker och saften av citronen i en kastrull. Rör om ordentligt och sila purén för att få bort de små , bittra fröna.
Frostingen:
Du behöver:
* 10 dl florsocker ( Siktat )
* 500 g osaltat smör ( Rumstempererat )
* 2 tsk äkta vaniljextrakt
* 2 dl hallonpuré
Gör så här:
1. Vispa florsocker, smör, vaniljextrakt och hallonpuré med elvisp på låg hastighet tills allt är ordentligt blandat.
2. Öka hastigheten och fortsätt vispa i 2-3 minuter.
Sedan är det bara att börja bygga ihop tårtan. Jag började med att skära av toppen på sockerkaksbottnarna så att man får bort toppen överst och de blir jämnare. Kladdkaksbottnen är redan platt så den behöver man inte skära. Börja med att lägga kladdkaksbottnen först och bre på ett lager vit chokladmousse, sedan en sockerkaksbotten , därefter har jag ett tjockt lager med hallonmousse, en sockerkaksbotten på det och vit chokladmousse som nästa lager, avsluta med en sockerkaksbotten. Bre ut frostingen på tårtan så jämnt som möjligt. Ett tips är att ha ett tårtfat och snurra med ena handen och jämna ut med en slickepott med den andra handen. Spritsade på tårtans topp men valde att lämna två hål då jag ville dekoera med rosor, På tårtkanten satte jag vita och mörka chokladhjärtan. Funderar på att fylla hela kanterna med chokladhjärtan till dopet, men får se hur det blir.
Och ja nu blev det massa bilder, men så mycket roligare att ta kort på en tårta än kakor och mat :) !
Så fin :D