Chokladpannacotta
Om man är en chokladälskare är detta definitivt något ni ska testa. Jag valde att göra med ljus choklad och ha hackad vit choklad uppe på. Hade inga hallon hemma men det skulle passa perfekt med den tunga chokladen att få det syrliga från hallonen.
Du behöver:
( ca 4 portioner )
* 2 gelatinblad
* 200 g hackade chokad ( valfri )
* 5 dl vispgrädde
* 4 msk strösocker
* 100 gram riven choklad ( valfri )
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
2. Lägg chokladen i en bunke.
3. Koka upp grädden och socker. Ta av kastrullen från värmen.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i den varma gräddblandningen. Häll grädden över chokladen och rör om tills allt smält. Låt svalna.
5. Häll upp i vattensköljda portionsglas och låt stå i kylen i ca 5 timmar för att stelna.
6. Innan servering riv choklad och dekorera.
mums mums!