Julbröd med pesto och mozarella

Hej! 💕

Nu vet jag att jag är väldigt sent ute men glömde helt att lägga upp ICAs underbara julbröd med pesto och mozarella.
Jag har endast ändrat om hur många brödbitar jag gjorde i receptet annars är det identiskt med det på ICAs sida. Så här kommer receptet på det underbara julbröd.

Du behöver:

* 25 g jäst
* 50 g smör
* 2,5 dl mjölk
* 2 äggulor
* 7.5 dl vetemjöl
* 1 tsk salt
* Lite extra mjöl till utbakningen 

Fyllning:

* 250 g mozzarella
* 1,5 dl grön pesto

Dekoration:

* 1 äggvita
* 2 msk sesamfrön
* 1 dl hackad basilika

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°C. Häll i bunken och rör tills jästen löses upp. Tillsätt äggulor, mjöl och salt.

2. Knåda till en smidig deg ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 1 timme eller till dubbel storlek. 

3. Ta upp degen på en mjölad bänk och dela i två lika stora bitar (för 1 bröd). Rulla sedan till två rullar och dela de i 28 bitar. 

4. Fyllning: Skär mozzarella i 28 bitar. Ta en degbit och platta till lite, lägg på en klick pesto och en mozzarellabit. Vik in och forma till en boll. Gör likadant med resterande bollar.

5. Lägg bollarna i ett mönster som en julgran, med skarven nedåt, på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

6. Sätt ugnen på 200 grader. 

7. Dekorering:  Vispa ihop äggvitan och pensla över granen. Strö över sesamfrön.

8. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills brödet är gyllenbrunt. Låt svalna något och strö över basilika. Brödet är godast nygräddat.

(null)

(null)