Fläskfilé röra med lyxpasta

Måndag idag och ny vecka och idag börjar äntligen skolan. Första kursen är sociologi och jag är så taggad. Har nog aldrig längtat så mycket efter att sätta mig i skolbänken. :)
Och när man pluggar behöver man bra och näringsrik mat så varför inte lyxa till det med fläskfilé ? Denna fläskfilé röra är något utöver det vanligt. Gjorde som jag brukade, tog det som fanns hemma och vips så hade vi en smarrig maträtt. Men om ni ska få den så där underbart god i smaken rekommenderar jag er att köpa pasta av bästa kvalité, vi köpte vår i en delikatessbutik och just denna pastan hade citronsmak. Tyckte det passade super då jag rev ner citronskal i röran. Och att servera det med vitlöksbröd var verkligen pricket över i:et. 
 
Så när ni känner att ni är sugna på något nytt, spännande och supergott är detta rätten för er. :)
 
 
 
 
 
Har kommer det bästa receptet jag någonsin gjort på fläskfilé !
 
Du behöver:
( 4 personer )
 
* 600 g fläskfilé
* En klick smör till stekning
* 1 gul lök
* 1 pressad vitlöksklyfta
* 1 dl naturell kvarg
* 2 dl grädde
* 1 köttbuljong
* 1 citron ( skalet )
* 1 msk hackad gräslök
* 1 pkt cocktailtomater
* Salt och peppar efter behov
 
Serveras med pasta av bra kvalité med smak av citron. Finns att köpa i delikatessbutiker.
 
Gör så här:
 
1. Börja putsa köttet och dela det sedan i grytbitar. Hacka löken. Stek sedan köttet i smör så att det blir genomstek. Tillsätt löken och pressa ner vitlök. Stek någon minut till.
 
2. Rör ut kvargen och grädden i en skål, häll sedan ner det i stekpannan. Smula ner köttbuljongen och låt det puttra någon minut. Hacka gräslöken. Riv ner citronskalet och häll i gräslöken.
 
3.  Häll på salt och peppar efter behov. Dela tomaterna och häll på dem i blandningen, låt det puttra någon minut extra.
 
 
 
Serveras gärna med vitlöksbröd. Recept finner ni HÄR !
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg