Chokladkolapaj

Så var fredagskvällen här och min hemska tenta är över, dock har jag verkligen ingen aning om hur den gick skrev och skrev och hoppas verkligen det blev rätt. Jag lovade ju er att idag skulle komma upp ett smarrigt recept och givetvis håller jag vad jag lovar. Den här magiska chokladpajen är verkligen något utöver det vanliga, verkligen en perfekt efterrätt att bjuda på.
 
IMG_0366
 
Du behöver:
Pajdeg:
 
*3 dl vetemjöl
*125 g smör
*1/2 dl strösocker
*1 äggula
 
Fyllning:
 
*3 dl vispgrädde
*3 dl ljus sirap
*3 dl strösocker
*1/2dl kakao
 
Gör så här:
 
1.Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman mjöl, smör och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Klipp till en rundel av bakplåtspapper och lägg det i bottnen på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen och ställ formen i frysen ca 10 minuter.
 
2.Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10-15 minuter.
 
3. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt koka till 120 grader, ca 25-30 minuter. Vispa ner kakaon, häll smeten i pajskalet.
 
4. Låt pajen stå kallt tills den stelnar, ca 2 timmar.
 
Servera pajen med en klick grädde.
 
IMG_0364 IMG_0360  
Visa fler inlägg