Kantarellfylld lövbiff

Vad passat bättre än svamp och vinbärsgelé i en gräddig sås med fyllda lövbiffar och råstekta potatis ? Och visst är det perfekta smaker när vintern är i vårt land och mörkret lägger sig på eftermiddagen ? 
 
Tycker själv att denna rätt passar perfekt en söndagseftermiddag då man bara vill mysa till det lite extra ! :)
 
 
Du behöver:
( till 4 portioner )
 
* 4 stora lövbiff
* 200 g kantareller
* 1 vitlöksklyfta
* 2 msk smör
* 2 1/2 dl matlagningsgrädde
* 1 dl hackad basilika
 
Sås:
 
* 2 dl köttbuljong av 1/2 tärning
* 1 msk svartvinbärsgelé
* Maizenaredning för mörka såser
* Salt och svartpeppar.
 
Råstekta potatis:
 
* 1 kg potatis
* 1 vitlöksklyfta
* Salt och vitpeppar
* Olja till stekning
 
Gör så här:
 
1. Ansa och dela kantarellerna om de är stora. Skala och finhacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i lite av smöret, tillsätt grädde och basilika.
 
2. Lägg ut lövbiffarna på skärbräda. Fördela hälften av svampröran och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Stek rulladerna i resten av smöret tills de har fått fin färg och är genomstekta. Håll dem varma i ugnen medan det andra tillagas.
 
Sås:
 
1. Blanda resten av svampröran med resten av grädden, buljong och vinbärsgelé.
 
2. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt redning enligt anvisning på förpackningen. Smaka av med salt och peppar.
 
Råstekta potatis:
 
1. Skala potatisen. Skölj den i kallt vatten och skiva. Torka av potatisskivorna.
 
2. Stek skivorna i olja i 15- 20 minuter. Stek antingen i två pannor eller i omgångar. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar.
 
Smaklig måltid på er !
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg