Daimpannacotta

Hejsan! 

Idag tänkte jag bjuda på vår nyårsefterrätt, Daimpannacotta! Kan det liksom någonsin bli fel? Älskar verkligen daim.

(null)

Du behöver:
(6 portioner)

* 2 gelatinblad
* 1 tsk vaniljpulver
* 5 dl vispgrädde
* 200 g Marabou daim

Dekoration:

* Vispad grädde
*  150 g (frysta hallon) Uppvärmda hallon (med 2 msk hallon) 
* 1 dubbeldaim

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten medan du börjar med att koka upp grädden tillsammans med vaniljpulver och låt sjuda några minuter.

2. Bryt ner chokladen i grädden, rör tills chokladen smält. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i grädden och låt smälta till en slät smet.

3. Häll upp i serveringsglas och låt de stå i kylskåpet minst 2 timmar. 

Till servering: 

1. Börja med att värma upp hallonen och strösocker i en kastrull på låg värme. 

2. Vispa grädden och hacka daim. Portionera därefter ut grädde, hallon och daim på varje pannacotta. 

Servera och njut! ❤️

(null)

(null)