Raw äppelkaka

Hej på er!
 
Ännu ingen vår i sikte här i Halmstad utan bara ännu mer snö, usch så trött jag är på det nu!
 
Så när det är så här kyligt tycker jag man får unna sig en fikastund varje dag och med den här underbart goda raw äppelkaka får man i sig alla nyttigheter man kan tänkas behöva. Tyvärr tog jag inte massa bilder på den så blir en enkelt mobilbild den här gången och vaniljsåsen kom inte med men oj såg god den är och ett måste till äppelkakan.
 
Äppelkaka
 
Du behöver:
(ca 12 bitar)
 
* 5 dl valnötter
* 15 medjooldadlar
* 0,5 tsk vaniljpulver
* 2 msk kanel
* 1 msk kardemumma
* 3 dl kokosflingor
* 2 krm salt
 
Fyllning:
 
* 3-4 äpplen
* 1 dl mandelsmör
* 1 dl kallpressad kokosolja
* 2 tsk vaniljpulver
* 1 tsk kanel
* 1 tsk kardemumma
 
Gör så här:
 
1. Ta ut kärnorna i dadlarna. Mixa alla ingredienserna till botten i en matberedare tills degen är jämn och håller ihop. Tryck ut degen i en pajform.
 
2. Skär äpplena i små bitar, smält kokosoljan över ett vattenbad och rör ut med mandelsmör, vaniljpulver, kanel och kardemumma. Rör i äpplebitarna och häll ut i pajformen. Ställ in i kylen några timmar för att fyllningen ska sätta sig.

Raw Vaniljsås:
 
Du behöver:
 
* 1 dl cashewnötter (blötlagda över natten)
* 0,5 dl vatten
* 2 msk honung
* 3 matskedar kokosolja
* 1 msk vaniljpulver
* 1 tsk kardemumma
* 1 krm havssalt

 

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en matberedare till en slät röra. Låt det ta tid!
Ställ in i kylskåpet och låt såsen sätta sig lite.

 
(null)