Saffranspannacotta med hallonsås

Hej på er! Hoppas ni hade en helt magisk julafton igår och att julfirandet fortsätter idag.   Igår hade jag gjort en saffranspannacotta med hallonsås och den var så god, men tyvärr åt vi den försent så vi orkade inte äta så mycket. Jag dekorerade med vit choklad och det var så gott att bryta ner chokladen och blanda den med hallonsåsen och saffranspannacotta, smakerna gifte sig verkligen. 

Givetvis ska ni få receptet för det är en perfelt dessert att bjuda på nu i mellandagarna. 🎄

(null)

(null)

Du behöver: 
(4 portioner)
 
* 6 dl vispgrädde
* 1 vaniljstång
* 2 kuvert saffran (0,5 g)
* finriven skal från 1 lime
* 1 dl socker
* 4 gelatinblad ( blötlagda)

Gör så här: 

1. Lägg gelatinbladen i vatten. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Lägg kärnorna, vaniljstången och skalet från limen i en kastrull och slå över grädden.

2. Mortla saffran med en tesked socker för att få ut maximal smak. Lägg saffran och resten av sockret i kastrullen. 

3. Koka upp grädden och koka i någon minut under omrörning så att sockret löser sig. Dra av kastrullen av plattan, lägg i gelatinet och rör tills det har smält helt.

4. Ta upp skalen från vaniljstången. Häll den heta grädden i portionsskålar eller i en lite större form och låt svalna. Ställ kallt i minst 2 timmar.

Fortsätt med hallonsås och chokladdekorationen, se recept efter bilden..

(null)

Hallonsås

Du behöver:

* 150 g frysta hallon
* 4 msk strösocker

Gör så här:

Värm på hallonen i en kastrull med strösocker, låt det koka upp en aning. Häll över såsen på pannacotta och ställ in i kylskåpet.

Chokladdekoration

Du behöver: 

* 100 g vit choklad (köp kvalitetschoklad)

Gör så här: 

Temperera chokladen, ta sedan 4 höga glas och vänd dem upp och ner. Klå bakplåtspapper över dem och gör mönster med chokladen, ställ in i kylskåpet tills du ska servera pannacottan. 

Så otroligt gott! ❤️

(null)

(null)

(null)

(null)