Saffranspannacotta med hallonsås
Givetvis ska ni få receptet för det är en perfelt dessert att bjuda på nu i mellandagarna. 🎄


Du behöver:
(4 portioner)
* 6 dl vispgrädde
* 1 vaniljstång
* 2 kuvert saffran (0,5 g)
* finriven skal från 1 lime
* 1 dl socker
* 4 gelatinblad ( blötlagda)
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i vatten. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Lägg kärnorna, vaniljstången och skalet från limen i en kastrull och slå över grädden.
2. Mortla saffran med en tesked socker för att få ut maximal smak. Lägg saffran och resten av sockret i kastrullen.
3. Koka upp grädden och koka i någon minut under omrörning så att sockret löser sig. Dra av kastrullen av plattan, lägg i gelatinet och rör tills det har smält helt.
4. Ta upp skalen från vaniljstången. Häll den heta grädden i portionsskålar eller i en lite större form och låt svalna. Ställ kallt i minst 2 timmar.
Fortsätt med hallonsås och chokladdekorationen, se recept efter bilden..

Hallonsås
Du behöver:
* 150 g frysta hallon
* 4 msk strösocker
Gör så här:
Värm på hallonen i en kastrull med strösocker, låt det koka upp en aning. Häll över såsen på pannacotta och ställ in i kylskåpet.
Chokladdekoration
Du behöver:
* 100 g vit choklad (köp kvalitetschoklad)
Gör så här:
Temperera chokladen, ta sedan 4 höga glas och vänd dem upp och ner. Klå bakplåtspapper över dem och gör mönster med chokladen, ställ in i kylskåpet tills du ska servera pannacottan.
Så otroligt gott! ❤️



