Hej ! <3
Äntligen är lördagen här och det är ju perfekt för lördagsbak, jag och min dotter har verkligen börjat få en ny tradition här hemma och det är givetvis att baka på lördagar, det är så mysigt att stå i köket och slänga ihop lite bakverk, nyttiga som onyttiga. ;) Men idag blev det ett nyttigt bakverk som stod på schemat, en Raw Dumle kaka som innehåller massa fräscha ingredienser. Receptet är även det från den underbara boken Beautyfood (btw min bibel typ), kan verkligen inte leva utan den boken! Jag har gjort lite småjusteringar som ökade mått och lite kokosolja i den smälta chokladen så att chokladen inte spricker när man skär i kakan, men annars är den ganska så lik originalet, det vill säga helt perfekt... Så har ni inget för er in och baka i köket och om ni måste införskaffa ingredienserna först kan ni ju kika på min bildbomb av den här magiska skapelsen...
Du behöver: (ca 9 bitar) Kakbotten:
*1 msk kokosolja
*2 dl havregryn
*1,5 dl cashewnötter
*4 msk raw kako
*1 tsk vaniljpulver
*0,5 dl kallt, starkt kaffe
*3/4 dl yakonsirap
Gör så här:
1.Klä en form ca 15x20 cm i plastfolie. Smält kokosoljan tills den blir precis flytande.
2.Mixa havregryn och cashewnötter till ett fint mjöl i en matberedare. Lägg över i en bunke. Blanda ner kakao, vaniljpulver, kaffe, sirapen och kokosolja. Rör ihop till en jämn smet.
3.Bred ut smeten i formen, sätt in i frysen, ca 20 minuter.
Receptet fortsätter under nästa bild... 
Saltad Kolakaramell:
*1 dl kokosolja
*3/4 dl yakonsirap
*1,5 msk mesquitemjöl
*1 tsk vaniljpulver
*0,5 tsk flingsalt
Gör så här:
1.Smält kokosoljan till karamellen försiktigt i en kastrull och låt den svalna helt. Den ska vara flytande men inte varm.
2.Rör kokosoljan, sirap, mesquitemjöl, vaniljpulver och salt till en slät smet. Ta ut kakbotten ur frysen och bred på karamellen till ett jämnt lager.
3.Sätt in i frysen ca 30 minuter.
Sista delen av receptet är under nästa bild... 
Chokladlager:
*75 g mörk vegansk choklad,minst 85% kakao av bra kvalité
*1 tsk kokosolja
Gör så här:
1.Bryt chokladen i mindre bitar, klicka i kokosoljan och rör runt.
2.Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Rör om då och då (speciellt om du värmen i micron).
3.Häll chokladen över kakan och fördela jämnt. Sätt tillbaka in i frysen och låt kakan stå i frysen minst en timme.
Jag förvara dem även i frysen efter jag skivat upp dem om jag inte ska servera alla på en gång.

Men så gott det ser ut!