Äpple croissanter

Hej på er!
Idag så fanns energin där att stå och baka lite i köket (efter i princip en heldag i skolan), även om de här äpple croissanter var väldigt lätta att baka så blev jag så glad över att jag hade energi till det. Jag försöker baka så lätta saker som möjligt nu då Nova älskar att hjälpa till i köket och så otroligt duktig hon är, varenda croissant penslade hon ägg på. :) Och de här äpple croissanter är helt magiska, så perfekta nu i novemberrusket. För ellerhur behöver man unna sig något extra gott i dessa mörka tider?
 
 
Du behöver:
 
*1 pkt smördeg
*2 medelstora äpplen
*1 ägg
*2 matskedar strösocker
*3 tsk kanel
*1 tsk vaniljpulver
 
Gör så här:
 
1.Börja med att sätta igång ugnen på 200 grader och skölj äpplena och dela dem i små tärningsbitar.
 
2.Lägg äpplena i en liten bunke. Ta sedan fram en bakplåt och lägg på bakplåtspapper. Placera smördegen på plåten och skär ut 6 stycken trianglar.
 
3.Rör i strösocker, kanel och vaniljpulver i bunken med äpplen och blanda ordentligt. Placera några äppelbitar på varje smördegsbit. Lägg äpplena på den breda biten och rulla ihop den och vik in sidorna.
 
4.Vispa upp ett ägg och pensla varje croissant. Sätt in i mitten av ugnen och grädda dem ca 15-20 minuter. Tiden beror lite på din ugn så håll koll att de får fin färg men inte blir brända.