Åh äntligen finns tiden för att uppdatera med en ny smarrig maträtt och även mitt första veganska recept och det här är en maträtt som slår de flesta rätter jag någonsin testat. Underbart goda morots och jordnötsbiffar med ris, i och med att det är jordnötssmör i biffarna så blir de inte det minsta torra, vilket verkligen är ett stort plus. Sedan kan jag inte ta åt mig äran av det här receptet, utan det är helt kopierat från Vegomagasinet (ändrat endast mängden), är ju ny i den veganska världen så vågar inte riktigt komponera ihop egna rätter ännu... :P
Du behöver:
* 2 dl kokt ris
* 1 dl torkade röda linser
* 2 morötter
* 0,75 dl jordnötter
* 4 msk osötat jordnötssmör
* 1 krm salt
* Olja till stekning
Gör så här:
1. Börja med att slå kokande vatten över linserna och låt dem stå i 30 minuter. Riv moroten, lägg jordnötterna i en matberedare och hacka dem grovt.
2. Låt jordnötterna ligga kvar i matberedaren. Häll av linserna och tillsätt dem i matberedaren tillsammans med riven morot och ris och kör tills allt är jämnt hackat.
3.Tillsätt slutligen jordnötssmöret, lite i taget, och kör tills du får en fast smet. Smaka av med salt. Forma små biffar och stek i lite olja tills de är gyllenbruna.
Servera med ris och en blandsallad.
Åh vad gott det verkar!