Marshmallows kladdkaka med jordgubbsgrädde

Hej på er ! Redan onsdag och idag tänkte jag bjuda er på en kladdkaka som jag bara visste skulle bli så där perfekt, ett recept jag gott och lurat på länge men inte riktigt tagit tag i att baka, men nu så står den här Marshmallows kladdkakan med jordgubbsgrädde på bordet och oj så god den var, väldigt mäktig dock men det är ju bara positivt då kladdkakan räcker till många.. Tänk er en perfekt kladdig kladdkaka med magiskt hemmagjord marshmallow och toppat med chokladganache till det och en klick jordgubbsgrädde till servering, alltså på riktigt så otroligt gott ! :) IMG_2430 Du behöver: * 100 g smält smör * 2 ägg * 3 dl socker * 2,5 tsk vaniljsocker * 4 msk kakao * 0,5 tsk salt * 1,5 dl mjöl * ströbröd till formen Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna. 2. Smöra en form med avtagbara kanter och strö ströbröd i den.  Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda ner resten av ingredienserna. Avsluta med att röra ner det smälta smöret. 3. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter. Låt kakan kallna i kylskåpet. Marshmallowstäcke: Du behöver: * 1 dl + 3 msk vatten * 2 msk gelatinpulver * 4 dl strösocker * 1 dl vit sirap * 1/2 dl glukossirap * 1 msk vaniljsocker * Rapsolja Gör så här: 1. Blanda gelatinpulvret och 3 msk vatten i en skål, låt stå i ca 10 minuter. 2. Blanda socker, sirap, glukossirap, vaniljsocker och 1 dl vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka 1 1/2 minut, rör om några gånger under tiden. Häll gelatinet och den heta sockervätskan i en stor bunke och vispa på låg fart tills gelatinet löst sig. 3. Öka därefter farten och vispa på högsta effekten i ca 10 - 15 minuter. Pensla en slickepott och  ta lite olja på händerna med, arbeta sedan ut marshmallowsen ovanpå kladdkakan, och dra runt tills det blir ett jämt lager. Märker du att marshmallowsen fastnar så är det bara att dutta på mer olja. 4. Täck över med plastfolie och låt stå i ca 2 h. Chokladganachen: Du behöver: * 200 g Marabou mjölkchoklad * 0,5 dl grädde Gör så här: Smält ihop grädden och chokladen över vattenbad, rör till en jämn smet. Bred sedan ut det över marshmallowsen och ställ in i kylskåpet ca 2 h. Jordgubbsgrädde: Du behöver: * 225 g frysta jordgubbar * 4 dl grädde Gör så här: Tina upp jordgubbarna och mixa dem till en slät smet. Vispa upp grädden och blanda sedan i jordgubbsmixen. Tror inte att det kan bli godare än så här och väljer ni att bjuda på den här kladdkakan kan det inte bli annat än succé ! :) IMG_2426 IMG_2428 IMG_2444 IMG_2431  
#1 - - Dixi Wonderland - Toppbloggare hos Vione:

Gud så gott :D

#2 - - Lovisa:

Wow, det här ser helt sjukt gott ut!! Och din beskrivning av kakan gjorde inte saken värre heller ;)

#3 - - Johan:

Låter riktigt gott.

#4 - - Elin:

Ojj så gott :D

#5 - - baakochmaat:

Tack fina du <3 En av de godaste kladdkakorna jag någonsin gjort. :)

#6 - - baakochmaat:

Tack <3

#7 - - Lisa:

Hur stor springform? Ska snarast bakas ????

#8 - - Lisa:

Va? Blev tre frågetecken istället för smiley :-)

#9 - - baakochmaat:

Hej, använder en som är ca 20 cm men går bra med standard 24 cm med :) Kramar

#10 - - Lisa:

Tack för svar! Kram ????

#11 - - Lisa:

En fråga till, går det bra att göra den dagen innan?

#12 - - baakochmaat:

Ja gör den gärna en dag innan, kladdkakor blir som godast om de får stå till sig över natten och den går även att frysa in :) Kramar

#13 - - Lisa:

Oj går den att frysa även? Toppen för ska nämligen göra en till imorgon och en till lördag, då kan jag ju göra båda idag :-)

#14 - - Lisa:

Du, den gjorde stor succé idag på kalaset, alla älskade den och tyckte det var nå "nytt" roligt!

#15 - - baakochmaat:

Åh men så roligt att höra, alltid roligt att veta att mina recept är uppskattade. :) Kram på dig

#16 - - baakochmaat:

Går perfekt att frysa. :) Kram