Åh alltså finns det något som jag älskar så är det kanelbullar men på senaste tiden har jag tyckt det tar alldeles för lång tid att baka och inte riktigt orkar det, men när de här underbart goda muffins dök upp på underbara Fridas blogg var jag bara tvungen att testa dem.. Och jag har bara ett ord att säga WOW, muffins och kanelbulle i ett kan ju inte bli sämre. Som vanligt har den här tjejen utformat ett perfekt recept så jag har endast lagt till lite mer kardemumma och gräddningstiden annars är de exakt gjorda efter hennes recept.<3
Du behöver:( ca 10 stycken )
* 85 g smör
* 1,5 dl strösocker
* 1 ägg
* 1,5 dl filmjölk
* 1 tsk kanel, malen
* 0.5 tsk Kardemumma, mortlad + 1 tsk kardemumma, malen
* 2 dl vetemjöl
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 tsk bakpulver
* 1 krm salt
Extra:
*Kanel
* Kardemumma
* Pärlsocker
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader. Ställ ut 10 stycken muffinsformar på en muffinsplåt eller en bakplåt.
2. Smält smöret och blanda ner kanel och kardemumma. Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt.
3. Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd ned dem i äggsmeten. Tillsätt filmjölk och smör och rör om till en jämn smet.
4. Häll upp smeten i muffinsformarna ca 2/3 delar. Strö över kanel, kardemumma och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Förvara dem i en tätslutande burk.
men mums!