Strasskakor, strasskakor...Jag älskar verkligen dessa kakor, så nostalgiska och så otroligt lättbakade. Jag ville göra dessa strasskakor ännu lyxigare och vad är då bättre än att fylla de med dumlesmörkräm ? Jag menar alla älskar väl dumle ?
Och så goda de blev, detta är ett recept som jag vet att ni alla kommer älska, så jag tycker att nu slutar vi att spilla tid och och så bakar vi dessa kakor till någon vi verkligen tycker om <3
Och här kommer detta smarriga recept som jag inte kan leva utan !
Du behöver:
* 100 g rumsvarmt smör
* 1/2 dl florsocker
* 1 1/2 msk vaniljsocker
* 1 dl potatismjöl
* 1 1/4 dl vetemjöl
* 100 g mörk ljus eller mörk choklad till garnering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela smöret och lägg i en bunke med florsocker och vaniljsocker, rör ihop allt.
2. Vänd ner potatismjölet och mjölet, lite i taget tills du har en kletig smet.
3. Fyll upp stjärnspritsen med smeten och spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda i 10- 12 minuter, de ska vara rätt ljusa i färgen. Låt de svalna.
5. Smält chokladen över vattenbad och doppa sedan ändarna i chokladen. Låt de stelna.
Dumlesmörkräm:Du behöver:
* 100 g mjuk smör
* 1,5 dl florsocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 1 äggula
* 2 msk kako
* 10 dumlekolor
Gör så här:
1. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker med en elvisp. Vispa i äggulan.
2. Hacka dumlen i små bitar och rör ner i krämen, tillsätt kakaon och vispa ordentligt.
Ta en strasskaka och spritsa ut smörkärmen, tryck dit en strasskaka uppe på smörkrämen (tänk på att vara försiktig då strasskakorna är sköra). Smält lite choklad ytterligare en gång till och doppa strasskakorna en gång till.
Tack fina du! Har haft en helt okej dag men den har gått väldigt fort ;o Tycker jag nyss åkte till jobbet och nu är klockan snart 20, haha. Hur har din dag varit? :)
Ååå så smarrigt :)