Hej på er denna onsdags förmiddag ! Hoppas ni mår bra ?
Rätten jag tänker bjuda på idag är en rätt som är en sådan där fullträff. Den är så god att jag inte vet hur jag ska börja beskriva den. Att det även är en vegetariskt rätt är två tummar upp ! Ni som säger att ni inte gillar vegetariskt mat ät denna pestolasagne och ni kommer vara omvända för all framtid. Jag skulle kunna tänka mig att äta detta i flera dagar framåt, så goooood var den ! :)
Peston och majsen gifter sig så där perfekt med tomaten att smaklökarna bara vill ha mer. Och istället för att ha en klassiska bechamelsåsen gjorde jag en kvargsmet, vilket blev syrligt och gott. Det jag gillar starkt med den här maträtten är att den går snabbt att slänga ihop. Perfekt när tiden tryter i vardagen eller på helgen ! :)
Här får ni givetvis receptet !
Du behöver:
Pestoblandningen:
* 1 gul lök
* 1 tsk olja
* 400 g krossade tomater
* 400 g passerade tomater
* 300 g majskorn
* 1 dl pesto
Kvargsmeten:
* 500 g kvarg ( Lindahls )
* 2.5 dl smetana
* 1 1/2 dl mjölk
* 1/2 tsk salt
* 2 krm peppar
Övrig:
* Smör
* Lasagneplattor
* Ruccola
* Tomater
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
2. Skala och hacka löken. Fräs den någon minut i oljan i en gryta och rör ner krossade och passerade tomater och majs med spadet. Låt det koka några minuter på svag värme. Rör ner peston.
3. Blanda kvarg, smetana och mjölk i en bunke, krydda med salt och peppar.
4. Smörj en ugnssäker form med smör. Varva lasagneplattorna tomatblandningen och kvargsmeten i formen. Avsluta med kvargsmeten. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter.
Serveras med ruccola och tomat !
Ser riktigt gott ut! :) Idag mår jag inget vidare faktiskt. har en tung dag idag... Hoppas du mår bra! :)