Jordnötsruta

Hej!
 
Som jag har utlovat kommer här ett raw bakverk, jag har alltid älskat att baka nyttiga efterrätter och nu har det verkligen blivit en del, så här på bloggen kommer det att dyka upp en del nyttiga och smarriga recept. De här jordnötsrutorna är helt magiska och jag lovar er att om ni smakar dem kommer ni aldrig mer behöva äta en sockrig och söt efterrätt eller bakverk ( även om det kan vara gott någon gång då och då ) ni kommer endast vilja smaska på dessa! :)
 
Jag har bakat efter receptet från de duktiga tjejerna Marina Asplund och Maria Carlsson som äger fiket Sthlmraw med några justeringar som passar mig bättre. Älskar att det finns så otroligt många duktiga människor som skapar magiska recept som dessa. <3
 
 
 
Du behöver:
( ca 25 stycken)
 
Botten:
 
* 4 dl paranötter
* 15 delikatess dadlar
* 1 dl raw kakao
* 0,5 dl kakaonibs
* 2 msk kallpressad kokosolja
* Några krm salt
* Några krm vaniljpuler
 
Fyllning:
 
* 4 stora mogna bananer (eller 7 små)
* 2 dl ekologiskt jordnöttssmör
* 0,5 dl carobpulver
* 1 dl kallpressad kokosolja
 
Garnering:
 
* Jordnötter
* Paranötter
* Kakaonibs
 
Gör så här:
 
1. Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. När degen håller ihop är den färdig, känns degen smulig så kan du tillsätta några till dadlar. Ta en ungsplåt och lägg på ett bakplåtspapper, bred ut degen (kommer inte täcka hela ungsplåten). Ställ in i kylskåpet.
 
2. Mixa alla ingredienser till fyllningen till en slät smet. Ta ut kakbotten och bred ut fyllningen. Toppa med jordnötter, paranötter och kakaonibs. Ställ in i frysen cirka 3 timmar, ta sedan ut kakan och dela den i cirka 25 rutor. Ställ sedan tillbaka kakorna in i frysen och ta ut de bitar du vill äta cirka 1 timme innan det är dags att avnjuta dem.
 
Det går att förvara dem i frysen 1-2 månader, så perfekta att göra och spara om man vill ha något gott då och då att smaska på men som ändå är bättre än sockriga bakverk.