Kärleksmumskladdkaka

Fredag morgon och solen lyser, kan man må bättre då? Tror inte det va! :)
 
Hej på er! Hoppas er fredag har startat på bästa tänkbara sätt, jag är ledig idag och det är så skönt. Jag och Nova har haft en lugn och härlig morgon verkligen en helt perfekt start på den här fredagen.
 
Idag är det ju fredag och då vill jag bjuda er på något gott som ni kan slänga ihop till kvällen och den här kärleksmumskladdkakan är otroligt god, kan faktiskt vara den godaste kladdkakan jag ätit ever.. Och det kan ju aldrig gå fel med kladdkakor, ellerhur?! 
 
 
Kladdkakan:
 
Du behöver: 
 
* 100 g smält smör
* 2 ägg
* 3 dl socker
* 2,5 tsk vaniljsocker
* 4 msk kakao
* 0,5 tsk salt
* 1,5 dl mjöl
* kokos till formen
 
Gör så här:
 
 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna.
 
2. Smöra en avlång form (10X30) och strö kokos i formen, viktigt att kokos kommer upp på kanterna med.  
 
3. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda ner resten av ingredienserna. Avsluta med att röra ner det smälta smöret.
 
4. Häll smeten i formen och grädda i ca 25 minuter. När kakan svalnat lite så dra en kniv längs kanterna och vänd den upp och ner på en skärbräda så att kakan lossnar. Sätt formen över så att inte kladdkakan rinner ut (då den är kladdig)  och ställ in kakan i kylskåpet så att den svalnar helt.
 

Glasyr:

Du behöver:

* 75 g smör
* 3.75 dl florsocker
* 2,5 msk kakao
* 1,5 tsk vaniljsocker
* 0,5 dl kallt kaffe.

Gör så här:

1. Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resterande ingredienser.

2. Rör ihop till en klumpfri smet och bred den sedan över den avsvalnade kakan

Garnering:

*Kokos 

*Blåbär

Severa kladdkakan med vispad grädde, smaksätt gärna grädden med citron eller lime så att chokladen bryts med lite syra.