Kikärtsbiffar med risonisallad och jordnötter

Hej på er mina fina läsare!
 
Idag är jag inte kaxig alltså, har gått med en extrem huvudvärk nu i flera dagar känns som en ilning från tinningen och nu börjar det faktiskt bli lite jobbigt, plus att jag är extrem förkyld. Vill liksom bara vara pigg och kry nu när man har mycket i skolan och arbete att sköta. Men men så länge febern håller sig borta är jag i alla fall nöjd...*peppar peppar* Hoppas i alla fall att det är bättre med er? Matrecepten har ju ekat lite tomt här i bloggen och det är mestadels för att jag inte testat så mycket nya maträtter, tiden har varit en bristvara och då slänger man ihop det man är van vid att tillaga. Men nu ser ni, nu ska ni få ett helt underbart vegetariskt recept. Kikärtsbiffar med risonisallad och jordnötter, hör ni hur otroligt lyxigt och smaskigt det låter? Så har ni någon lucka för någon maträtt den här veckan rekommenderar jag er att testa dessa magiska kikärtsbiffar.
 
IMG_0658
 
Du behöver: (4 portioner)
Biffar:
 
*100 g morötter
*1 vitlöksklyfta
*0,5 knippe salladslök (det gröna)
*1 pkt kikärtor *3 msk maizena
*1 ägg
*1,5 tsk curry
*3 krm salt
*2 krm svartpeppar
* 1msk rapsolja
*4 portioner risoni
 
Sallad:
 
*1 st isbergssallad
*2 tomater
*0,5 knippe salladslök, löken
*0,5 påse ruccola
*0,5 röd chili
*0,5 citron
*1 tsk honung
*1 msk olivolja
*2 krm flingsalt
*Creme fraiche
 
Gör så här:
 
1.Koka risoni enligt instruktionerna på paketet. Gör kikärtsfärsen, skala och grovriv morötterna. Skala vitlöken och hacka det gröna på salladslöken.
 
2.Låt kikärtorna rinna av och mixa dem sen med en stavmixer. Rör i morötter, pressad vitlök, salladslök, maizena, ägg, curry, salt och peppar.
 
3.Strimla salladen, tärna tomaterna, hacka salladslöken. Blanda i en skål tillsammans med ruccola. Vispa ihop finhackad röd chili, citronsaft, honung, olja och salt. Häll över salladen. När risonin är klar, rör ned den i salladen.
 
4.Forma kikärtsbiffarna, se till att vara lätt fuktig om händerna och stek dem gyllene i olja. Servera med jordnötter och crème fraîche.
 
IMG_0662